Hükümet partileri, yarın sabah Meclis'te CTP'yi bekleyecek

9 Ekim 2024

A
A

Hükümeti oluşturan UBP, DP ve YDP milletvekilleri, son gün olan yarın sabah saatlerinde Meclis'e gelerek CTP'li Fazilet Özdenefe'nin oturumu açmasını bekleyecek. Meclis Başkanı Töre ise, bu gece de hastanede müşahede altın bekliyor.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinin yarın, saat 10.00'da tamamlanması gerektiğini belirtti. BRT’deki 18. Saat programında yaptığı açıklamada, Meclis İç Tüzüğü'ne göre yeni yasama yılının başlamasından itibaren 10 gün içinde bu seçimlerin tamamlanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Hasipoğlu, yarının bu süre zarfında son gün olduğunu ve UBP olarak tüm milletvekillerinin Meclis’te hazır bulunacağını söyledi. Ayrıca, Meclis Başkan Vekili Fazilet Özdenefe’nin ara verdiği toplantıyı açıp sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

CTP’nin aldığı grup kararının siyasi bir tutum olduğunu, hukuk ve anayasa tanımazlık olarak değerlendirdi.

Başkanlık Divanı seçimlerinin zamanında yapılmaması durumunda, tüzüğün ve anayasanın ihlal edileceğini söyleyen Hasipoğlu, Meclis’in açılmamasının yasaya ve etik kurallara uymadığını eleştirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar