"İçiciyim, özür dilerim"

20 Eylül 2024

Güncelleme: 20 Eylül 2024

A
A

Lefkoşa'da uyuşturucuyla yakalanan yabancı uyruklu yüksek lisans öğrencisi teminata bağlandı.

ZgotmplZ

Lefkoşa’da meydana gelen “kanunsuz uyuşturucu madde (sentetik cannabinoid-metamfetamin) alma ve tasarruf” suçlarından tutuklanan 26 yaşındaki O.M.E. bugün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının 13 Eylül günü, 13.30 sıralarında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir ekip tarafından Küçük Kaymaklı’daki bir apartman içerisinde şüpheli vaziyette tespit edildiğin anımsattı.

Zanlının üzerinde yapılan kontrolde 333 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu ile yaklaşık 89 miligram ağırlığında metamfetamin bulunarak emare olarak alındığını aktaran polis, zanlının tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Polis, soruşturma kapsamında zanlının gönüllü ifade verdiğini, uyuşturucuyu içmek için aldığını, sadece kullanıcı olduğunu söylediğini aktardı.

Ele geçirilen maddelerin analize, sarılı olduğu paketlerin parmak izi incelemesine gönderildiğini söyleyen polis, zanlının 14 ve 17 Eylül tarihlerinde iki kez mahkemeye çıkarılarak, toplam 6 gün ek süre alındığını hatırlattı.

Bu süre içerisinde zanlının soruşturmanın etki edebileceği kısmının tamamlandığını ifade eden polis, zanlının uyuşturucu alma ve tasarruf suçlarından aleyhine getirilen davaları kabul ederek, özür dilediğini belirtti.

Polis, zanlının yüksek lisans öğrencisi olduğunu, okula aktif olarak devam ettiğini, sabıkası olmadığını belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, 200 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 4 gün en yakın polis karakoluna imza vermesi şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar