İhraç kararı kaldırılan zanlı geri getirildi, sirkatten teminata bağlandı

Kamalı Haber, 24 Eylül 2024

A
A

Ülkede izinsiz yaşam sürmesi nedeniyle ihraç edilen, geçen hafta ise karar kaldırılarak geri getirilen zanlı, hakkındaki askıya alınmış sirkat suçundan tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Geçtiğimiz hafta ihraç edildiği ülkemize ihraç kararı sonrası Türkiye’de yapmış olduğu evlilik ile ihraç kararı bakanlar kurulu kararı ile kaldırılan ve geri getirilen zanlı Ç.C.H., kişi üzerinden sirkat suçundan tutuklanarak, dün mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 17 Ağustos 2022 tarihinde Lefkoşa Surlariçi Nagaç Otel toplantı odasında, Sırdaş Kaptanoğlu'nun elinde bulunan 4 bin doları alacağı olduğu gerekçesiyle zorla alarak çaldığını söyledi.

2022'DE TUTUKLANDI, KAÇAK DİYE İHRAÇ EDİLDİ

Şikayet üzerine aynı gün tutuklanan ve mahkemeye çıkarılarak, 3 gün ek süre alınan zanlının ülkede kaçak yaşam sürdüğünün de belirlendiğini ve bu nedenle ülkeden ihraç edildiğini kaydeden polis, Sırdaş Kaptanoğlu'nun 4 Nisan 2024 tarihinde zanlının ihraç edildiğini öğrendiğini, yapacak bir şeyin kalmadığını söylediğini kaydetti.

İHRAÇ KARARI EVLİLİK NEDENİYLE KALDIRILDI

Polis, zanlının hakkında tutuklama emri çıkarılarak, askıya alındığını, ihraç emrinin 21 Eylül 2024 tarihinde kaldırıldığını, ülkeye geri geldiğini, 23 Eylül’de polise gelip ifade verdiğini, ancak kişi üzerinden sirkat suçunu kabul etmediğini söyledi.

Zanlı hakkında uyuşturucu ve ikamet izinsiz kalma suçlarından dosya tazmin edildiğini, KKTC vatandaşı bir kişiyle evli olduğu için ihraç emrinin kalktığını ifade eden polis, zanlının 60 günlük vizeyle ülkeye giriş yaptığını belirterek teminat talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 35 bin TL nakit teminat yatırması, 2 kefilin 350’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar