İsias davası 22 Ekim'e ertelendi

12 Haziran 2024

Güncelleme: 12 Haziran 2024

A
A

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, İsias Otel davasını 22 Ekim'e erteledi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

3'ü tutulu 11 sanığın yargılandığı İsias Otel davasının üçüncü duruşması Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Saat 10.15’te başlayan duruşmaya saat 12.45'te ara karar için 15 dakika ara verildi.

Mahkeme heyeti, ara kararı 13.00'te açıkladı.

Mahkeme, İsias Otel davasını 22 Ekim 2024, saat 10.00'a erteledi.

Mahkeme, 3'ü tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 8 sanık adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmaya devam edecek.

Hakkında soruşturma izni çıkarılan kamu görevlilerinin dosyalarının akıbeti öğrenilecek.


Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da bulunan Grand İsias Otel’de 35'i Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımındaki Kıbrıslı Türk öğrenciler, öğretmenler ve ailelerden olmak üzere toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Davada, Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız tutuklu; Efe Bozkurt, statik proje müellifi Halil Bağcı, Bilge Açık, Seda Bozkurt Zeren, Şule Bozkurt Özbek, Ulviye Bozkurt, Hasan Aslan ve Mehmet Göncüoğlu ise adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanıyor.

DURUŞMADAN...

Yaklaşık 2.5 saat süren bugünkü duruşmada, dinlenmeyen ve yeniden söz alan aileler, sanıklar ve tarafların avukatları dinlendi.

Tutuklu sanıkların avukatları, depremin üzerinden yaklaşık 15 ay geçtiğini belirterek, geçen süre dikkate alınıp, tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti.

İsias Otel davasının ikinci duruşması, 26 Nisan’da Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmüş ve 72 ölü, 8 yaralı olan ana dosya ile 2 yaralının daha olduğu ek dosya birleştirilmişti. Dört gün süren ilk duruşma ardından, tek gün görüşülen ikinci duruşmada, mahkeme ara kararlar almıştı.

Mahkeme ikinci duruşmada aldığı ara karara göre; tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına, 8 sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına, ayrıca Gazi Üniversitesi dışında mümkünse teknik bir üniversiteden yeniden bilirkişi raporu talep edilmesine karar vermişti. Mahkeme, bir sonraki duruşma tarihini ise; 12 Haziran saat 10.00 olarak belirlemişti.

Duruşmanın ardından mahkeme, 14 Mayıs’ta, Grand İsias Otel’le ilgili bilirkişi raporunun 9 Eylül Üniversitesi tarafından yeniden hazırlanmasına karar verdi.

Öte yandan 28 Mayıs’ta ise; Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileriyle ilgili soruşturma izni vermişti.

Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu’nun gerekçeli kararına göre, yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki; Ruhsat Büro Teknisyeni, Ruhsat Büro Şefi, İmar Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcılarından hayatta olan 4 kişi aleyhinde soruşturma başlatılması emredilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar