İsias enkazından yeniden numune alındı... Karakaya'dan açıklama...

4 Eylül 2024

A
A

Adıyaman'da Şampiyon Melekler'e mezar olan İsias Hotel'in enkazından davada verilen karar doğrultusunda yeniden numune alındı.

ZgotmplZ AA

Haber Merkezi

Türkiye'de 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yıkılan Adıyaman'daki Grand İsias Hotel'in enkazından yeniden karot numunesi alındı.

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Haziran'daki dava duruşmasında, raporlara itiraz eden tarafların talebi üzerine yeniden karot örneği alınarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'ne gönderilmesine karar vermişti.

Aralarında bilirkişilerin de bulunduğu heyet, bugün otel enkazının bulunduğu alanda inceleme yaptı. Alınan karot örnekleri, tutanaklarla detaylı inceleme için üniversite heyetine teslim edildi. Alınan numunelerle ilgili hazırlanacak raporlar, mahkeme heyetine sunulacak.

Karot alımı sırasında Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, KKTC Dışişleri Gaziantep Temsilcisi Hakkı Emre Yunt ve KKTC'nin Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen de enkaz başındaydı.

Hasan Esendağlı, çalışmalar sırasında yaptığı açıklamada, mahkeme heyetinin son duruşmada yeniden numune alınmasına karar verdiğini anımsatarak, otelin enkazına bilirkişi heyetinin geldiğini ve karot numune örnekleri aldığını kaydetti.

Esendağlı, "Son duruşmada, Gazi Üniversitesi'nden gelen raporlara taraflarca yapılan itirazları dikkate alan mahkeme, dosyanın tekrar bilirkişiye havalesine ve başka bir bilirkişi heyetinin dosyayla ilgili çalışma yapmasına karar vermişti. Görev verilen bilirkişi heyetinin kendisinin burada bir keşif yapma ve alınabilecek kalıntı var ise karot alma yönünde bir talebi olmuştu. Bugün de bu kapsamda çalışma yapıldı." dedi.

KARAKAYA'DAN MYK'YA AÇIKLAMA

Diğer yandan enkaz başında bulunan ve MYK Haber'e çalışmalara ilişkin bilgi veren Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, "3 kişilik bilirkişi ve tüm mahkeme (Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi) heyeti enkaz başında. Kazma işlemleri şu saat (16.00) itibarıyla devam ediyor. Örnekleri kendileri direkt alacaklar. Burada benimle birlikte (Baro Başkanı) Hasan Esendağlı, avukatlarımız, Gaziantep Konsolosumuz (Kerem İzmen) ve temsilcimiz (Hakkı Emre Yunt) var. Bekliyoruz." dedi.


6 Şubat 2023'te Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti. Otel enkazında toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

2 Ocak 2024 tarihinde Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan İsias Otel davasında 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Davanın 4’üncü duruşması 22 Ekim tarihinde görülecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar