İsrail yine sivilleri hedef aldı: Gazze'de 150'ye yakın ölü, yüzlerce yaralı var!

14 Temmuz 2024

Güncelleme: 15 Temmuz 2024

A
A

İsrail uçakları Gazze'de sivillerin olduğu güvenli alana saldırdı. Dün başlayan saldırılarda şu ana kadar 141 kişinin öldüğü, yaklaşık 400 kişinin de yaralandığı açıklandı. Netanyahu, Hamas'ın tüm liderlerini etkisiz hale getireceklerini söyledi.

ZgotmplZ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun bölgenin güneyindeki Han Yunus kenti yakınlarında dünden beri düzenlediği hava saldırılarında şu ana kadar en az 141 kişi öldüğünü açıkladı.

400'e yakın kişinin de yaralandığı saldırılarda hedef alınan yoğun nüfuslu El Mevasi bölgesi, İsrail ordusu tarafından siviller için güvenli bölge ilan edimişti.

İsrail, saldırıda Hamas liderlerinden Muhammed Deif ve yardımcısı Rafa Salama'nın hedef alındığını söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Deif ya da Salama'nın öldüğüne dair "bir netlik olmadığını" belirtti.

Netanyahu karar vermeden önce bölgede İsrailli rehine olup olmadığını, sivillere yönelik olası kaybı ve ne tür silahların kullanılacağını öğrenmek istediğini anlattı.

İsrail Başbakanı planı duyduktan sonra güvenlik güçlerine "iyi şanslar" dilediğini de söyledi.

Netanyahu ayrıca, Hamas'ın tüm üst düzey liderlerini etkisiz hale getirme sözü verdi.

Bir İsrail ordusu yetkilisi saldırının "sivillerin olmadığı açık bir alana" yapıldığını söylerken, yetkili bölgenin güvenli bölge ilan edilip edilmediği konusunda bilgi vermedi.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey Hamas yetkilisi Ebu Zuhri ise Deif'e ne olduğu konusunda bilgi vermezken, "İsrail'in iddiaları saçmalık ve bu korkunç katliamı meşru göstermeye çalışıyorlar. Tüm şehitler sivil ve yaşananlar Amerika'nın desteği ve dünyanın sessizliğiyle desteklenen soykırım savaşının yoğunlaşması" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar