İsrail'de Ganzt'ın istifası sonrası savaş kabinesi feshedildi

17 Haziran 2024

Güncelleme: 17 Haziran 2024

A
A

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim 2023'te "olağanüstü hal hükümeti" olarak kurulan savaş kabinesini feshetti.

ZgotmplZ

İsrail'de  7 Ekim 2023'te olarak kurulan savaş kabinesi feshedildi.

İsrail basınına göre, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Netanyahu, savaş kabinesi üyelerini "kabinenin feshedildiği" yönünde bilgilendirdi.

Benny Gantz'ın mevcut savaş kabinesinden ayrılmasının ardından yeni bir kabine kurulmayacağını ifade eden Netanyahu, savaş kabinesinin Gantz'ın talebiyle kurulduğunu ve istifasından sonra da kabineye ihtiyaç kalmadığını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve muhalefetteki Benny Gantz, 7 Ekim'de Hamas'la çatışmaların başlamasından 4 gün sonra 11 Ekim 2023'te "acil durum hükümeti" ve bunun altında daraltılmış bir savaş kabinesi kurulması konusunda anlaşmıştı.

Savaş kabinesi üyesi Gantz, 9 Haziran'da Gazze politikasının sürdürülebilir olmayacağını söyleyerek kabineden istifa etmiş, erken seçim çağrısı yapmıştı.

Gantz'ın ardından savaş kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hâl hükümetinden istifa etmişti.

Başlangıçta kabinede Netanyahu, Gantz, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Ron Dermer, Gadi Eizenkot ve Shas Partisi lideri Aryeh Deri yer alıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar