İstatistik Kurumu anketörleri saha çalışmasına çıkıyor

31 Mayıs 2024

Güncelleme: 31 Mayıs 2024

A
A

İstatistik Kurumu, Hanehalkı İşgücü Anketi'nin uygulanacağı hanelerin seçimi için sağlıklı veri elde edebilmek adına, Kurum tarafından görevlendirilen anketörler tarafından adres listeleme çalışması yapacak.

ZgotmplZ

İstatistik Kurumu, bu yıl gerçekleştirilecek Hanehalkı İşgücü Anketi'ne (HİA) yönelik, blok tarama çalışması yapacak.

İstatistik Kurumu Başkanı İrfan Tansel Demir’in yaptığı açıklamaya göre, anketin uygulanacağı hanelerin seçiminde kullanılacak çerçevenin güncelliğini sağlamak ve sağlıklı veriler elde edebilmek amacıyla, 3 - 16 Haziran tarihleri arasında blok tarama (adres listeleme) çalışması yürütülecek..

Blok tarama çalışması, KKTC genelinde tesadüfi olarak seçilmiş bloklarda yer alacak. Bu süreçte, İstatistik Kurumu tarafından görevlendirilen anketörler görev alacak ve bu kişiler resmi mühürlü "görev rozeti"ni taşıyarak kimliklerini ibraz edecek.

İstatistik Kurumu Başkanı İrfan Tansel Demir, halkın anketörlere gerekli kolaylığı göstermesinin ve iş birliği yapmasının, çalışmanın başarısı açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Demir, halkın bu konuda göstereceği ilgi ve duyarlılığa teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar