Karakaya, enkaz alanında konuştu: Bilim üstün gelecek ve buradaki cinayet ispatlanacak

5 Eylül 2024

Güncelleme: 5 Eylül 2024

A
A

İsias Hotel'den karot numunesi alınması çalışmalarını takip eden Karakaya, "Biliyoruz ki gerçekler ortaya çıkacak, biliyoruz ki bilim üstün gelecek ve buradaki cinayet ispatlanacak ve bu katiller olası kastla yargılanacaklar." dedi.

ZgotmplZ MYK

Şampiyon Melekler'in yaşamlarını yitirdiği Adıyaman'daki Grand İsias Hotel'den karot numunesi alınması çalışmalarını takip eden Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, enkaz alanının önünde MYK Haber'e açıklamalarda bulundu.

"Burada yapılan mahkeme heyetinin istediği bilirkişi heyetiyle birlikte bir keşif araştırmasıdır." diyen Karayaka, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nce hazırlanan üçüncü bilirkişi raporunun 22 Ekim'de yapılacak duruşmaya yetişeceğini düşündüklerini belirtti.

"Şampiyon Melekler"in ailelerini temsilen çalışmaları takip ettiğini dile getiren Ruşen Yücesoylu Karakaya, şunları kaydetti:

  • Aynı zamanda İsias Hotel’de hayatını kaybeden 72 canı temsilen bulunuyorum. Burada canlarımızı, sevdiklerimizi kaybettik, tur rehberi gençlerimizi kaybettik.
  • Davamız 18 aydır davamız sürüyor ve büyük bir mücadele içerisindeyiz. Burada bir cinayet işlendi. Bina 15 saniye içerisinde çöktü. Çocuklarımız nefes alamadan can verdiler. Bunu her seferinde tekrar tekrar söylüyoruz çünkü aileler olarak bizler canlarımızı kaybettik.
  • Gerçekleri mahkemeye her seferinde avukatlarımız aracılığıyla sunduk, sunmaya da devam ediyoruz.
  • Bugün burada ben aileleri temsilen avukatlarımız, hocalarımızla bu keşfin başında durarak yapılan çalışmaları kontrol için bulunuyoruz.
  • Biliyoruz ki gerçekler ortaya çıkacak, biliyoruz ki bilim üstün gelecek ve buradaki cinayet ispatlanacak ve bu katiller olası kastla yargılanacaklar. 72 canı almanın bedelini ödeyecekler.
  • Bizim aileler olarak istediğimiz tek bir şey var; bu katillerin cezası bilinçli taksir olamaz. 7-8  yıl yatıp çıkıp tekrar hayatlarına devam etmeleri ve bu şekilde binaların yapılmasına devam edilmesi söz konusu olamaz.
  • Aileler olarak hukukun ve bilimin üstünlüğüne olan inancımızı her seferinde dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Mücadelemiz devam edecek, davamızın peşindeyiz.
  • 72 canın bedeli olası kastla ödenmeli biz artık böyle olayların bir daha yaşanmaması için bu davanın bilimsel dava olmasını istiyoruz. Şampiyon Meleklerimize ve tur rehberlerimize söz verdik bir daha başka canların ölmesini engellemek istiyoruz.
  • Biz bir gün çocuklarımıza kavuşacağız ama artık başka çocuklar ölmesin. Binalar usulsüzlükle yapıldığı için, beton kalitesine, demirine dikkat edilmediği için başka çocuklar ölmesin, Türkiye’nin geleceği yok olmasın..."

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Haziran'daki dava duruşmasında, raporlara itiraz eden tarafların talebi üzerine yeniden karot örneği alınarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'ne gönderilmesine karar vermişti.

Bu kapsamda, aralarında bilirkişilerin de bulunduğu heyet, dün ve bugün otel enkazının bulunduğu alanda inceleme yaptı. Alınan karot örnekleri, tutanaklarla detaylı inceleme için üniversite heyetine teslim edildi. Alınan numunelerle ilgili hazırlanacak raporlar, mahkeme heyetine sunulacak.

2 Ocak 2024 tarihinde Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan İsias Otel davasında 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Davanın 4’üncü duruşması 22 Ekim tarihinde görülecek.

6 Şubat 2023'te Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti. Otel enkazında toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar