Kasaplar Veteriner Dairesi'nce denetlendi

12 Haziran 2024

Güncelleme: 12 Haziran 2024

A
A

Veteriner Dairesi, Mayıs ayında 27 kasabı denetleyerek, bir işletmeye, gıda hijyeni gerekliliklerini yerine getirmediği ve mevzuata aykırı et bulundurduğu gerekçesiyle cezai işlem uygulayarak, faaliyetini askıya aldı.

ZgotmplZ

Veteriner Dairesi Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi, Mayıs ayı içerisinde 27 kasap işletmesini denetledi.

Gönyeli’de faaliyet gösteren bir işletmede, gıda hijyeni gerekliliklerinin yerine getirilmediği saptanarak cezai işlem uygulandı.

Veteriner Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Müdürlüğün Halk Sağlığı Birimi tarafından rutin işletme denetimlerine devam edildiği kaydedildi.

Denetimler kapsamında Mayıs ayı içerisinde 27 kasap işletmesinin denetlenerek, 5 adet yeni işletme faaliyet ruhsatının düzenlendiği belirtilen açıklamada, 26 işletmenin hijyenik şartları sağladığının görüldüğü, ancak Gönyeli’de faaliyet gösteren bir işletmede, gıda hijyeni gerekliliklerinin yerine getirilmediği saptanarak cezai işlem uygulandığı kaydedildi.

Söz konusu işletmede, bir adet büyükbaş ve üç adet küçükbaş hayvan karkasının mevzuat gerekliliklerine göre sağlık işareti barındırmadığının (mühürlenmediği) tespit edildiği ve toplamda 350 kg civarı küçükbaş ve büyükbaş hayvan etinin Alayköy-Gönyeli Belediyesi ekipleri yardımıyla müsadere edildiği belirtildi.

FAALİYETİ DURDURULAN KASAP, GEREKLİ DÜZENLEMELERİ YAPTI

Aynı zamanda, kötü hijyen koşulları nedeniyle, işletme sahibi bir asgari ücret tutarında para cezasına çarptırılarak, işletmesinin faaliyetinin de hijyen gerekliliklerini yerine getirinceye kadar askıya alındığı kaydedilen açıklamada, gerekli düzenlemelerin 15 gün içinde yapıldıktan sonra işletmenin tekrar hizmete açıldığı belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar