Kıbrıslı Türk ve Rum milletvekilleri Cenevre'de ''Kıbrıs'ı'' konuştu

13 Ekim 2024

Güncelleme: 14 Ekim 2024

A
A

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ile CTP Milletvekili Fikri Toros Cenevre'de "Kıbrıs Kolaylaştırıcılar Grubu" toplantısına katıldı. Rum milletvekillerinin de katıldığı toplantıda çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.

ZgotmplZ

UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ile CTP Girne Milletvekili ve CTP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Toros, İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik Toplantısı'nın (PAB) 149. Genel Kurulu çerçevesinde gerçekleştirilen "Kıbrıs Kolaylaştırıcılar Grubu" toplantısına katılarak Cumhuriyet Meclisi'ni temsil etti.

Toplantı, İsviçre Parlamentosu Milletvekili Laurent Wehrli ve Portekiz Parlamentosu Milletvekili Hugo Carneiro'nun moderatörlüğünde gerçekleşti.

Kıbrıs Rum tarafını temsilen ise DİSİ Milletvekili Averof Neophytou, AKEL Milletvekili Aristo Damianou, DİKO Milletvekili Christiana Erotokritou, VOLT Milletvekili Alexandra Attalides ve Demokratik Uyum Partisi Milletvekili Marinos Mousouttas katılım gösterdi.

Toplantıda, KKTC Cumhuriyet Meclisi Heyeti ve Kıbrıs Rum tarafı temsilcileri çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu ve diyalog ile iş birliğini geliştirecek adımlar üzerinde durdu.

Ayrıca Cumhuriyet Meclisi Heyeti, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından kabul edildi.

Görüşmede iki taraf arasında çeşitli konularda görüş alışverişi yapıldı.

KKTC heyeti, İslam İş birliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) İstişare Toplantısı'na da katıldı. Meclis heyetinin bu gece KKTC'ye dönmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar