KKTC'de yakalanan Çeçen asıllı Rus vatandaşı, Rum polisine teslim edildi

24 Temmuz 2024

Güncelleme: 24 Temmuz 2024

A
A

2016 yılında Antalya'da tutuklanıp mahkeme tarafından serbest bırakılan, ardından KKTC'ye geldikten sonra geçtiğimiz yıl tutuklanan ve "yasaklı göçmen" ilan edilen Çeçen asıllı Rus vatandaşı, BM Barış Gücü aracılığıyla Rum polisine teslim edildi.

ZgotmplZ

2016 yılında Antalya'da IŞİD operasyonunda tutuklanıp mahkeme tarafından serbest bırakılan, ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gelen Çeçen asıllı Rus vatandaşı Shamil Kalaev, geçtiğimiz yıl aralık ayında KKTC'de yeniden tutuklanmış ve "yasaklı göçmen" ilan edilmişti.

BM BARIŞ GÜCÜ ARACILIĞIYLA TESLİM

Geçtiğimiz günlerde, BM Barış Gücü aracılığıyla Rum polisine teslim edilen Kalaev, Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Mahkeme, Kalaev'in Rusya'ya iadesiyle ilgili duruşmasının yapılacağı 2 Eylül'e kadar tutuklu kalmasına karar verdi. Bu süreçte, Kalaev'in Rusya'ya iadesini engellemek için hukuk savaşı vermesi bekleniyor.

TERÖR BAĞLANTISI VE İNTERPOL KIRMIZI BÜLTENİ

Rusya, Kalaev'in IŞİD'in Rusya'daki oluşumunda faaliyet gösterdiği gerekçesiyle İnterpol aracılığıyla kırmızı bültenle arıyordu. Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Rusya ile Rum yönetimi arasında gerçekleştirilen istişareler sonrasında Kalaev, BM Barış Gücü aracılığıyla Rum polisine teslim edildi.

Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ne dün çıkarılan ve Rusya’ya iadesiyle ilgili duruşmasının yapılacağı 2 Eylül’e kadar tutuklu kalmasına karar verilen Çeçen’in, Rusya’ya iadesini engellemek için hukuk savaşı vermesinin beklendiği kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar