Komşusunun özel görüntülerini gizlice kayda aldı, serbest kaldı

Kamalı Haber, 10 Eylül 2024

Güncelleme: 10 Eylül 2024

A
A

Aynı apartmanda yaşadığı kızın görüntülerini kayda alarak, polise gitmesi halinde zarar göreceklerini söyleyen zanlı, 30 bin TL teminat karşılığı serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen, “elektronik haberleşme yasasına aykırı hareket, özel hayatın gizliliğini ihlal ve cinsel taciz” suçlarından tutuklanan B.E. bugün mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada iddia makamı adına savcı Senem Palabıyık hazır bulundu.

TELEFONU SARKITIP KOMŞUSUNU KAYDA ALDI

Mahkemede olguları aktaran polis, 20 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında zanlının Lefkoşa Ortaköy'de kaldığı bir apartmanın 5 numaralı dairesinin penceresinden, aynı apartmanda bir numaralı dairede kalan 20 yaşındaki öğrenci kızın, yatak odasında soyunduğu esnadaki çıplak görüntülerini kayda alarak özel hayatın gizliliğini ihlal ve cinsel taciz suçunu işlediğini söyledi. 

"POLİSE GİDERSENİZ İKİMİZ DE ZARAR GÖRÜRÜZ"

Polis, öğrencinin apartman sakinlerinin Whatsapp uygulaması gurubuna, "Beni telefon kamerasını sarkıtıp çekmeye çalışan sapık her kimse sizinle poliste hesaplaşacağız" yazması üzerine zanlının 8 Eyül'de 20 yaşındaki kıza Whatsapp üzerinden, “Sadece eşimi çok sevdiğim için apartman grubuna yazdığınızı silin yeter, sonrasında ben de sildiğimi sandığım kaydı kalıcı olarak sileceğim, zaten beni ilgilendirmiyor, söz. Polise gitmenizi istemem ama illa gideceğim derseniz maalesef ikimiz de bu durumdan zarar göreceğiz.” diye yazarak, Elektronik Haberleşme Yasasına Aykırı Hareket suçunu işlediğini açıkladı.

Zanlının şikayet üzerine tutuklandığını, video kamera görüntüsünü kendi rızası ile polislere gösterdiğini, itiraf niteliğinde gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve soruşturmanın tamamlandığını söyleyen polis, zanlının ülkede çalışma izniyle bulunduğunu belirtti ve uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, 2 kefilin 500’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalamaları ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar