KSTU hissedarı Serdal Gündüz ve asistanının tahkikat duruşmasında tanıklar dinleniyor

11 Haziran 2024

A
A

KSTU soruşturması kapsamında tutuklu olarak 98 dava ile itham edilerek yargılanan üniversite hissedarı Serdal Gündüz ve asistanının ilk tahkikat duruşması sürüyor. Bugünkü duruşmada beş tanık dinlenirken, duruşma perşembe devam edecek.

ZgotmplZ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklanarak yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz ile asistanı B.Ö., ilk tahkikat duruşması için yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdal Gündüz ile B.Ö.'nün ilk tahkikat duruşması 13 Haziran Perşembe günü devam edecek.

BUGÜNKÜ DURUŞMADA BEŞ TANIK DİNLENDİ

Daha önce iki tanığın dinlendiği duruşmada, bugün beş tanık daha dinlendi.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Uğur, duruşmanın 13 Haziran Perşembe günü devam etmesine emir verdi.

SANIKLAR HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Serdal Gündüz aleyhinde, “sahtekarlıkla banka ödeme emri”, “suç geliri aklama”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “dolandırıcılık” ve “sahtekarlıkla para temini”; B.Ö. aleyhinde ise “sahte resmi evrak düzenleme”, “sahtekarlıkla para temini” ve “sahtekarlıkla banka evrağı düzenleme” suçlamaları bulunuyor.

7 Haziran'daki duruşmada ithamnamede tadilat yapılarak, sanıklar itham edildiği dava sayısı 83'ten 98'e çıkarılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar