KTÖS, bir okulun durumuyla Yerleşke inşaatını karşılaştırdı: Eğitime verilen önem bu!

12 Ağustos 2024

Güncelleme: 12 Ağustos 2024

A
A

KTÖS, bir okul ve Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi'ne ait görselleri karşılaştırarak, bunun eğitim sistemine verilen önem ve kamusal kaynakların nasıl kullanıldığını gösterdiğini savundu.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), eğitimdeki önceliklerin göz ardı edildiğini ve kamusal kaynakların başka alanlara kullanıldığını savundu.

Sendika, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şehit Yalçın İlkokulu'nun durumunu gösterir görsel ile Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi inşaatına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın ziyaretine ilişkin görselleri karşılaştırarak, iki fotoğraf arasındaki farka dikkat çekti.

KTÖS'ün paylaşımı şu şekilde:

"Bu iki fotoğraf arasındaki farklar, eğitim sistemimize verilen önemi ve kamusal kaynakların nasıl kullanıldığını açıkça gözler önüne seriyor. 

Bizler, ülkemizin geleceği için eğitimin önceliklendirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz çünkü çocuklarımızın geleceği, gösterişten daha önemli.

KTÖS olarak, ülkemizin eğitim sisteminde yaşanan ihmal ve yetersizlikleri kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Eğitimdeki önceliklerin göz ardı edilmesi ve kamusal kaynakların nerelere harcandığı gerçeğini yansıtan iki fotoğraf, durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır.

İki fotoğraf arasındaki 7 farkı bulalım:

  1. Birinci fotoğrafta ülkenin ihtiyacı olan bir okul harabe haldeyken, ikinci fotoğrafta ihtiyaç olmayan külliye ihtişamla yükseliyor.
  2. İlk fotoğrafta okulun yıkıntı halinde bırakıldığı görülürken, külliye inşaatı hızla devam ediyor.
  3. Harabe haldeki okullara bütçe ayrılmazken, külliye için 2 milyar 497 milyon TL harcandı. Bununla birlikte ‘ İç Mekan Düzenleme, Cami Tamamlama ve Otopark ile Sosyal Donatıların İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” adı altında 1 milyar 998 milyon TL’ye pazarlık usulü ihale edildi. Maliyeti 4 milyar 495 milyon TL’ye yükseldi.
  4. Okulun yıkıntı hali, halkın temel ihtiyacı olan kamusal eğitime verilen değeri yansıtırken; külliye, kişilerin prestij kaygısını ortaya koyuyor.
  5. Önceliğimiz olması gereken eğitimin yıkıntı halde bırakılması, toplumun geleceğini tehlikeye atıyor.
  6. Bir tarafta halk için yıkıntı haldeki bir okul, diğer yanda sadece seçkin bir kitleye hitap eden gösterişli bir külliye.
  7. Kamusal eğitim kurumları ihmal edilirken, külliye inşaatı çok kısa bir zamanda tamamlanıyor.

Bonus: İMO verilerine göre standart bir okulun metrekare maliyeti 25 bin 615 TL’dir. Bin 800 metrekare standart bir okulun maliyeti 46,1 milyon TL’dir. Külliye maliyeti ile 97 okul yapılabilirdi."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar