KTTO'dan Kıb-Tek'e : Hem zehirleniyor hem de kazıklanıyoruz

23 Temmuz 2024

A
A

Teknecik depolarında yakıt analizi yapmak için görev talebini yineleyen KTTO, santral bacasına filtre takılması konusunda da Kıb-Tek'in bir çalışma yapmadığını savundu.

ZgotmplZ Arşiv

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) elektrik üretilecek diye halkın ve doğanın zehirlenemeyeceğini, Teknecik Santrali’ne baca filtresi takılmasının zorunluluk olduğunu belirtti.

KTTO’dan yapılan yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Teknecik’teki yakıt depolarından alınacak akaryakıt örneklerini analiz ettirmek ve sonuçlarını halkımızla paylaşmak için görev talep ediyor. Temiz ve ihale şartlarına uygun yakıt getirdiğini iddia edenleri, bu çağrımıza olumlu karşılık vermeye davet ediyoruz” denildi.

KTTO’nun analiz konusunda daha önce de çağrı yaptığının hatırlatıldığı açıklamada, “Bu suskunluk, kullanılan yakıtın temiz olmadığının yeni bir kanıtı sayılmalıdır. Hem zehirleniyor hem de kazıklanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Baca filtresi konusundaki çelişkili bilgiler olduğu, bunun da Kıb-Tek yetkililerinin filtre konusunda ciddi bir çalışma yapmadığının göstergesi olduğu da savunuldu.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada, Teknecik'te kullanılan yakıtın sivil denetime açılması gerektiğini ve elektrik üretim ve dağıtım sisteminin yenilenmemesinin yüksek faturalara neden olduğunu belirten KTTO, sistemin bütüncül bir yenilemeye ihtiyaç duyduğunu belirtmişti.

Ayrıca açıklamada, odanın maliyetini kendisinin karşılayacağı bir mekanizma oluşturarak, Kıb-Tek depolarında gerekli yakıt denetimini yapmak için görev almaya hazır olduğu da ifade edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar