Kuzu hırsızlığında zanlıların tutukluluğu devam ediyor... Hırsızlık şikayetleri çoğalıyor

Kamalı Haber, 11 Haziran 2024

Güncelleme: 11 Haziran 2024

A
A

Akıncılar'daki bir çiftlikten çalınan kuzularla ilgili tutuklanan beş kişiye, soruşturma kapsamında üç gün ek tutukluluk verildi. Olayın sosyal medyada yayılması üzerine, aynı bölgeden birçok kuzu hırsızlığı şikayetinin yapıldığı öğrenildi.

ZgotmplZ

Akıncılar'da Margo Çiftliğinde meydana gelen hayvan hırsızlığıyla ilgili tutuklanan A.G., K.Ö., E.D. ve E.D., yeniden “ambar açma, hayvan sirkatı, sirkat, kasti hasar ve mülke tecavüz“ suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 25 Mayıs- 4 Haziran 2024 tarihileri arasında saat 23.50 sıralarında Akıncılar’da Margo Çiftliği diye bilenen yerde Y.P.’ye ait mandıra içerisine giren A.G., K.Ö., E.D. ve E.D.’nin 26 adet kuzuyu araca yükledikten sonra, ambarın kilidini kırarak içeri girdiklerini ve kamera kayıt cihazını da alarak, çıkış yaptıklarını söyledi.  

Zanlılar K.Ö. ve A.G.’nin ET 598 plakalı araç ile birlikte kaçarken, arazi ve mandıranın sahibinin oğlu K.P ve Demirhan Karakolu ekipleri tarafından gerçekleştirilen takip sonucu yakalandıklarını açıklayan polis, zanlıların kaçmaya çalıştıkları esnada kuzuları araçtan attıklarını ifade etti.

Polis, araçtan atılan 4 kuzunun bulunduğunu ancak mandıra sahibinin 26 adet kuzu daha kayıp olduğunu söylediğini ve bu kuzuların henüz bulunmadığını söyledi.

A.G. ve K.Ö.’nün 8 Haziran’da mahkemeye çıkarılarak, 3 gün süre temin edildiğini, E.D.’nin de 9 Haziran’da mahkemeye çıkarılarak, 2 gün tutukluluk emri alındığını söyleyen polis, aranan şahıs olan E.D.’nin de 9 Haziran’da Demirhan Polis Karakoluna gelerek, teslim olduğunu açıkladı. 

SATTIKLARI KUZUNUN PARASINI KUMAR VE YEMEKTE HARCADILAR

Polis, A.G. ve K.Ö.’nün ifadelerinde 25 Mayıs’ta aynı mandıradan 4 adet kuzu çaldıklarını ve İ.E.’ye sattıklarını itiraf ettiklerini, zanlıların kuzulara karşın almış oldukları 18 bin liranın bir kısmını Girne’de faaliyet gösteren bir kumarhanede harcadıklarını, bir kısmını ise yeme içmede harcadıklarını açıkladı.

Hırsızlık mal kabulü suçundan dolayı tutuklanan İ.E.’nin ifadesinde suçunu kabul ederek, zanlıların birkaç kez kendisine çaldıkları kuzu sattıklarını söylediğini açıklayan polis, İ.E.'nin mandırasında tespit edilen kuzuların bazılarının kulak numaralarının birçok şahsa ait olduğunu ve bazı kulak numaralarının ise Veteriner Dairesinde kayıtlı olmadığını belirlediklerini kaydetti.

Polis, kuzuları çalan zanlıların olayda kullandıkları iki aracın, cep telefonlarının, çaldıkları kamera kayıt cihazının emare olarak alındığını belirterek, 25 Mayıs’ta K.Ö. ve A.G.’nin çaldığı 4 kuzunun zanlılar D. ve D. ile alakası olup olmadığını araştıracaklarını kaydetti.

İ.E.’nin satın almış olduğu 4 kuzuyu kesip, marketlere dağıttığını söylediğini, ancak çalınan diğer kuzuların akıbetinin belli olmadığını açıklayan polis, olayın haber olması ve sosyal medyada yayılması üzerine aynı bölgeden birçok kuzu hırsızlığıyla ilgili şikayet aldıklarından bu yönde de araştırma başlattıklarını dile getirerek, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 

Yargıç, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar