Lefkoşa Çevre Yolu'nda sorunlar çözüldü: Köprülü kavşak yapımına başlanıyor

27 Haziran 2024

A
A

Ulaştırma Bakanı Arıklı, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu projesinde istimlak nedeniyle ihtilaflı konuların varılan uzlaşıyla giderildiğini belirterek, yolu Gönyeli üstünden Alayköy Çemberi'ne bağlayacak köprülü kavşağın bir yıl içinde yapılacağını duyurdu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi - Aslı Kabo

Yapımına 2012 yılında başlanan Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu projesinde ihtilaflı noktalarda uzlaşıya varıldı.

Varılan uzlaşı sonucu projede son aşamaya geçiliyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT haber kuşağında Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu için varılan uzlaşıya ilişkin açıklama yaparak, köprülü kavşak projesine en kısa sürede başlayacaklarını anlattı.

Arıklı, yol yapımı için istimlak yapılması gerektiğinde, bölgedeki mal sahibinin mahkemeye başvurması halinde dahi, tüm çalışmaların durdurulmasını öngören Anayasa maddesinin kendilerini bağladığını ifade etti.

Gönyeli Çemberi’ndeki yoğunluğun büyük sıkıntı yarattığını söyleyen Arıklı, çözümün yolda yapılacak olan köprülü kavşak olduğunu, ancak 12 yıldır bitirilememesinin nedeninin mal sahiplerinin tapunun verdiği değeri kabul etmeyerek mahkemeye başvurup süreci durdurmaları olduğunu anlattı.

Arıklı, konuyla ilgili 12 ara emri olduğunu ve 10 emirle ilgili sorunun çözülüp ödemelerinin yapıldığını ve çözülmeyen iki ara emirle ilgili de dün avukatlarla varılan mutabakatın bugün mahkemede tescillendiğini belirterek, tapunun biçtiği değerin mal sahiplerine aktarılacağını, böylece mahkeme devam etse de ara emir alınmayacağı için süratle çalışmalara başlayabileceklerini ifade etti.

"BİR YIL SÜRECEK, KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPILACAK"

Yaklaşık bir yıl sürecek projenin; iki çember ve bir köprülü kavşak ile Kuzey Çevre Yolu’nu Gönyeli’nin üstünden Alayköy Çemberi’ne bağlayacağı bilgisini veren Arıklı, projenin Lefkoşa trafiğini rahatlatacağını belirtti.

Arıklı, Türkiye’den bir firmanın projenin ihalesini aldığını ve sözleşmenin imzalandığını da söyleyerek, Türkiye ile yapılan anlaşma uyarınca, istimlak konusunu KKTC’nin çözmesi gerektiğini ve bu aşamada sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Sürecin bu sebeple uzadığını, vatandaşların da Ulaştırma Bakanlığı’nı ve hükümeti suçladığını aktaran Arıklı, Dağ Yolu da dahil olmak üzere birçok yolun bu sebeple yapılamadığı bilgisini de vererek, çalışmaları engellediğini ifade ettiği Anayasa maddesini değiştirmeleri gerektiğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar