Liderler, Erdoğan'ın açıklamalarını selamladı

10 Temmuz 2024

A
A

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Türk Devletleri Teşkilatı’nda bizim için doğal üyedir." sözleri KKTC'de büyük memnuniyet yarattı.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ABD yolunda KKTC’nin tanınması çağrısını yineledi ve "KKTC bizim nezdimizde zaten TDT'nin tam üyesi konumundadır." vurgusu yaptı.

Bu yaklaşım KKTC'de büyük memnuniyetle karşılanırken, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Başbakan Ünal Üstel, Erdoğan’a teşekkür mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Erdoğan’ın açıklamalarının yer aldığı video ile birlikte mesaj yayımladı. Tatar, “Azerbaycan’da Türk Devletleri ile toplantıya katılmama tepki gösterenlere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Amerika’ya hareket etmeden önce bu değerlendirmesi için çok teşekkür ederim.” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre de teşekkür mesajında, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, KKTC’nin Türk dünyasında beklenilen yere gelmesi için vermiş olduğu desteğin kıymetinin büyük olduğunu ifade ederek, “Bizler de KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ile ilişkilerini güçlendirmek ve ilerletmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Başbakan Üstel de Erdoğan’ın açıklaması için, "Kıbrıs Türk halkını dünyayla izole etmeye çalışan zihinlere yönelik ortaya koyduğu tepkisi ve halkına desteği için kendisine bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ile diyaloğunu geliştirmeye ve güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar