Mahmut Özer: İnşallah bu haklı dava, artık bir mağduriyetin eşiğinden döner

27 Haziran 2024

A
A

Meclis komitesi ile TBMM komisyonlarının bir araya geldiği toplantıda, TBMM Komisyonu Başkanı Özer, KKTC'nin gelişimi sınırlanan değil, tüm devletler tarafından tanınan çok daha güçlü bir ülke olarak yoluna devam etmesini temenni etti.

ZgotmplZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile KKTC Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi çalışma toplantısında bir araya geldi.

Cumhuriyet Meclisi’nde yapılan toplantıda ilk sözü alan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer, “KKTC, Türkiye Cumhuriyeti devletinden ayırmadığımız, kederini keder, sevincini sevinç olarak gördüğümüz bir ülkemizdir.” dedi.

Özer, ÖSYM Başkanlığı, Rektörlük ve Milli Eğitim Bakanlığı dönemlerinde de KKTC’ye destek veren birçok projenin hayata geçirildiğini anımsatarak, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, KKTC’nin daha iyi noktaya gelmesi için ülkeye her türlü desteğin verildiğini belirtti.

20 Temmuz’un bu yılki kutlamalarına TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bakanların, parti liderlerinin de katılacağını belirten Mahmut Özer, “Bu destansı mücadelenin 50’nci yıl dönümünü hep birlikte kutlayacağız. İnşallah bu haklı dava artık bir mağduriyetin eşiğinden döner, KKTC her alandaki gelişimi sürekli sınırlanan değil, tüm devletler tarafından tanınan çok daha güçlü bir ülke olarak yoluna devam eder” dedi.

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı, UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun ise konuşmasında, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kopmaz bağlara sahip iki devlet olduğunu kaydederek, “Kıbrıs Türkünün Anavatanı her zaman Türkiye olmuştur. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının kalkınması, sosyal hayatının daha üst seviyeye gelmesi ve güvenliği için her şeyi yapmıştır, yapmaktadır…Bu da genç devletimize büyük bir onur ve gurur vermektedir.” diye konuştu.

Atun, Özer’in Eğitim Bakanlığı döneminde hayata geçen projelerin KKTC’deki gençlerin eğitimine önemli katkı koyduğunu söyleyen Sunat Atun, “KKTC’nin gelişimine ne kadar önem verdiğinizi bu buluşmamızda bir kez daha gördüm.” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar