Mal sahibine, "Ya bu çiftliği vereceksin ya da seni gömeriz" tehdidi

Kamalı Haber, 2 Ekim 2024

Güncelleme: 2 Ekim 2024

A
A

Mandıra sahibini silah göstererek öldürmekle tehdit ettikleri iddia edilen üç zanlı, tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Değirmenlik Ağıllar Bölgesi'nde kanunsuz silah tasarrufu, tehditle mal talebinde bulundukları iddia edilen İ.A., C.K. ve A.R.S. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Olguları aktaran polis, zanlıların Değirmenlik Ağıllar bölgesinde E.K.’ye ait büyükbaş hayvan mandırasını yasa dışı olarak üzerlerine almak için tasarruflarındaki kanunsuz dört adet ateşli silahı E.K.’ye gösterip, “Ya bu çiftliği vereceksin ya da seni gömeriz" tehdidinde bulunduklarına dair şikayet üzerine tutuklandıklarını söyledi.

Olayın 10 Ağustos 2024 ve 23 Eylül 2024 tarihlerinde iki kez yaşandığını, şikayetin 1 Ekim'de yapıldığını, zanlıların aynı gün Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını açıklayan polis memuru, soruşturmanın yeni başladığını, olayda kullanıldığı iddia edilen silahların bulunmadığını, aranan şahıs ve incelenecek kamera görüntüleri olduğunu söyledi. Polis, zanlıların soruşturma amaçlı 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Polis, zanlıların avukatının soruları üzerine zanlıların tutuklanırken bazı beyanlarda bulunduğunu, müştekinin bazı beyanları ile zanlıların bazı beyanlarının örtüştüğünü, bazılarının örtüşmediğini söyledi. 

Zanlıların avukatı ise ikinci olayın yaşandığı 23 Eylül tarihinde A.R.S.’nin yurt dışında olduğunu belirtti.

Polis, bu bilgiyi teyit ederek, müştekinin tarihler konusunda yanılmış olabileceğini ve bu hususta da araştırma yaptıklarını kaydetti. 

Mahkeme, zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar