Markette satılan öğütücünün tutuklattığı zanlı, analiz sonucunu tutuklu olarak bekleyecek

Kamalı Haber, 2 Temmuz 2024

A
A

Market raflarında "tütün öğütücü" adıyla yasal olarak satılan ot öğütücü ile yakalanan zanlı hakkında ek tutukluluk kararı alındı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ercan Havalimanı'nda bavulunda yapılan kontrolde içerisinde uyuşturucu madde içeren ot öğütücü bulunması üzerine tutuklanan zanlı A.Y.K. bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

28 Haziran günü, saat 14.15'de Ercan Havalimanı'nda giden yolcu salonu içerisindeki x-ray cihazından geçiş yaptığı esnada, zanlının beraberinde getirdiği yolcu valizinde "Gizeh" marka metal öğütücü tespit edilmiş, yapılan kontrolde, öğütücüde hint keneviri kalıntısı bulunmuştu. Tutuklanan zanlının gönüllü ifadesinde, öğütücüyü Lefkoşa'da ismini bilmediği bir parkta bulduğunu beyan ettiği bildirilmişti. 29 Haziran'da mahkemeye çıkarılan zanlı hakkında üç gün tutukluluk kararı alınmıştı.

Bugünkü mahkemede bilgi veren polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, emarelerle ilgili gerekli analizlerin devam ettiğini belirterek, zanlının soruşturma maksatlı 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

OT ÖĞÜTÜCÜ KKTC'DE MARKET RAFLARINDA SATILIYOR

Zanlının tutuklanmasına neden olan söz konusu ot öğütücü (grinder), tütün öğütücü adıyla farklı markalar altında KKTC'de yasal bir şekilde marketlerde satılıyor.

MYK Haber, konuyu geçtiğimiz günlerde gündeme taşımış, "Devlet ve ürünü ithal edenler, uyuşturucu kullanımına bilmeden hizmet mi ediyor?" sorusunu yöneltmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar