Marketteki hırsızlığı ortaya çıkınca polislere saldırdı

Kamalı Haber, 31 Ağustos 2024

A
A

Lefkoşa'da bir markette cep telefonunu kaybettiği gerekçesiyle polise başvuran zanlının, kamera görüntülerinde aldığı ürünlerin parasını ödemeden çıktığı anlaşıldı. Zanlı, ardından polisleri darp etti.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen "sirkat, ciddi darp, rahatsızlık çıkartma ve uygunsuz tavır harekette bulunmak" suçlarından tutuklanan Fas uyruklu R.F. bu sabah mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 28 Ağustos 2024 tarihinde saat 09.30 sıralarında Küçükkaymaklı’da faaliyet gösteren bir zincir marketten bin 993.94 TL değerindeki muhtelif markalardaki "2" adet bayan güneş gözlüğü, "1" adet elektrik uzatma kablosu, "1" adet 0,5 lt şişe su, "1" adet sofra bezi ve "1" adet mısır gevreğini parasını ödemeden alıp çıktığını söyledi.

Polis, zanlının aynı gün Lefkoşa Adli Şube'ye gelerek, kullanımındaki cep telefonunu söz konusu markette kaybettiğini bildirmesi üzerine, markete ait güvenlik kameraları incelediğinde, zanlının "sirkat" suçunu işlediğinin belirlendiğini ve aynı gün zanlının umumi bir yer olan Şehit Mustafa Ruso Caddesi üzerinde, görevli polis ekibi tarafından tespit edildiğini kaydetti.

Adli Şube'ye celp edileceği esnada, makul mazereti olmadan yüksek sesle İngilizce olarak anlaşılmayacak şekilde huzur ve sükûnu bozacak bir biçimde bağırıp çağırarak rahatsızlık yapan zanlının, huzursuzluk çıkaracak biçimde ellerini yukarı aşağı sallamak suretiyle uygunsuz tavr-ı harekette bulunduğunu aktaran polis, zanlının aynı zamanda görevli polis mensuplarının yüzlerinin muhtelif kısımlarına her iki eliyle gelişi güzel vurup, sağ kol pazu kısmını ısırmak ve bir diğer polis memurunun sol kaşına sol dirseği ile vurmak suretiyle görevli polis mensuplarını ciddi bir şekilde darp ettiğini ve görevlerini yapmalarına kasten engel olduğunu belirtti.

Polis memuru, soruşturmanın devam ettiğini, ülkedeki yasal statüsü araştırılacağını ve incelenecek kamera görüntüleri olduğunu belirterek, 5 gün ek tutukluluk süresi talep etti.

Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar