Maymun çiçeğine karşı tüm kurumlar birlikte hareket edecek

22 Ağustos 2024

Güncelleme: 22 Ağustos 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başkanlığında düzenlenen, üst düzey isimlerin katıldığı toplantıda maymun çiçeği virüsü masaya yatırıldı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başkanlığında, Dünya Sağlık Örgütü tarafından “uluslararası önemi haiz halk sağlığı acil durumu” olarak ilan edilen maymun çiçeği virüsü (Mpox) salgınıyla ilgili geniş katılımlı bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, maymun çiçeği virüsü ve hastalığıyla ilgili genel bilgiler paylaşıldı ve tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde hareket edilmesinin önemi vurgulandı.

Toplantıda, özellikle genel hijyen kurallarına uyulmasının gerekliliği üzerinde duruldu. Ayrıca, bireysel ve toplumsal düzeyde alınması gereken sorumluluklar ve önlemler ele alındı. Bu çerçevede, toplumun bilinçlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin yaygınlaştırılması gerektiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıya katılanlar arasında İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Eğitim Bakanı Müsteşarı Aytunç Şirket, Muhaceret Daire Müdürü Erhan Akar, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Aydın Akkurt, Cumhurbaşkanı Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nu temsilen Dr. Derin Oygar, Dr. Naciye Nami, Dr. Emre Yusuf Vudalı, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ceyhun Dalkan, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Asbaşkanı Dr. İlker İpekdal, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Üyesi Dr. Cemal Mert ve Psikiyatrist Dr. Zeki Öznaçar yer aldı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bu önemli konuyu gündeme getirip paydaşları bir araya getirmesi için teşekkür edildi

Bu toplantının, maymun çiçeği virüsü salgınıyla mücadelede atılacak adımların belirlenmesi ve toplum sağlığının korunması açısından kritik bir rol oynadığı ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar