Meclis'te son durum: Neler yaşanıyor, iddialar neler?

10 Ekim 2024

Güncelleme: 10 Ekim 2024

A
A

UBP ile CTP görüşmesi sonrası, açılıp açılmayacağı henüz netlik kazanmayan Meclis'teki son durum ve gelişmeler neler?

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi'nde pazartesi gününden bu yana süren Başkanlık Divanı seçimleri krizini aşmak için Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) arasında adeta bir mekik diplomasisi izleniyor.

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel ile ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın sabah Meclis’te baş başa görüşmesinin ardından UBP ve CTP grupları toplandı.

Üstel daha sonra milletvekilleri ile bire bir görüşmelere geçti.

CTP, genel kurulu açmamakta kararlı...

MYK Haber'in edindiği bilgilere göre, Erhürman'ın görüşmede Üstel'e 15 Aralık'ta seçim kararı alınması şartını ilettiği iddia ediliyor. 

UBP'nin bu durum karşısında Zorlu Töre'nin sağlık durumu nedeniyle "en yaşlı üye" kartını kullanma seçeneğini değerlendirdiği iddia ediliyor.

Diğer yandan Kutlu Evren'in yeniden aday olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor. Kıbrıs Gerçek'in iddiasına göre, Töre'nin taburcu olmasının ardından Meclis'e gelmek için yeniden aday gösterilmesini istediği de kaydedildi.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, dün akşam yaptığı açıklamada, iç tüzük ve anayasa gereği Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinin bugün tamamlanması gerektiğini belirtmişti.

Diğer siyasi partilerden milletvekilleri de Meclis'te bulunuyor. Genel kanı, genel kurulun pazarlıkların tamamlanması ile açılacağı yönünde. 

CTP'nin kısa süre içerisinde bir açıklama ile tavrını kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar