Mersinlik ve Kaplıca köylerinin su sıkıntısını gidermek için yeni su hattı

4 Haziran 2024

A
A

İskele Belediyesi’ne bağlanan Mersinlik ve Kaplıca köylerinin su sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik, 2 km'lik yeni su tesisatı döşenip, 10'ar tonluk iki yeni su pompa istasyonu kurularak, köylere su akışı başlatıldı.

ZgotmplZ

İskele Belediyesi’ne bağlanan ancak yılladır büyük bir mağduriyet yaşayan Mersinlik ve Kaplıca Köylerinin su sorunu yüzde 90 giderildi. 

İskele Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Su İşleri Birimi teknik ekibi, her iki köyün su sorununu ortadan kaldırmak için, İskele Belediyesi’nin öz kaynakları, Su İşleri Dairesi’nin de katkılarıyla sıfırdan 2 km’lik yeni su tesisatı döşeyerek, 10’ar tonluk su pompa istasyonlarını devreye soktu ve her iki köye günlük su akışını başlattı. 

ÜÇ GÜNDE BİR OLAN SU AKIŞI 24 SAATTE BİR OLACAK

10’ar tonluk toplam 20 ton su pompa istasyonlarının da kurulduğu bölgede çalışmalarını noktalayan ekip, Mersinlik ve Kaplıca köylerinde yaşayan halkın su sorununu yüzde 90 oranında çözdü.

Çalışmalar neticesinde eskiden 3 günde 1 su akışının yapıldığı köylere, yeni yapılan çalışmalar sonucu 24 saatte bir su akışı sağlanacak.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da çalışmaların tamamlanması sonucu su sorununu ortadan kaldıran İskele Belediyesi Su İşleri Birimi’ne bağlı Veli Çağakanlı öncülüğündeki teknik ekiple bir araya geldi. 

İskele ve köylerinde yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri yeni su hattı çalışmalarının yanı sıra yenileme çalışmalarıyla da halka rahat bir nefes aldırdıklarını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, ekibi üstün gayretlerinden dolayı tebrik etti.

İskele Belediyesi olarak İskele ve köylerine suyu sağlıklı bir şekilde ulaştırmak için çalışmaların süreceğini de sözlerine ekleyen Sadıkoğlu, yeni su hattının Mersinlik ve Kaplıca köy halklarına hayırlı olmasını da dileyerek, her iki köye toplamda yaklaşık 10 ton su basacak vanayı açtı ve su akışını başlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar