Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar 44 dereceye kadar çıkacak

5 Haziran 2024

A
A

Meteoroloji, hava sıcaklığının artacağı uyarısında bulundu. Önümüzdeki günlerde sıcaklık iç kesimlerde 44 dereceyi bulacak. Güney'de ise aşırı sıcaklık nedeniyle bugün turuncu alarm verildi.

ZgotmplZ

Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının artarak iç kesimlerde 44 derece kadar yükseleceğini duyurdu.

Dairenin 6 - 12 Haziran tarihlerini kapsayan hava raporuna göre; havanın açık ve az bulutlu olması, en yüksek hava sıcaklığının, periyodun ilk günleri iç kesimlerde 41 – 44 ve sahillerde  33 – 36 derece, diğer günlerde ise iç kesimlerde 35 – 38 ve sahillerde 30 – 33 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgâr, genellikle kuzey ve batı yönlerden orta kuvvete esecek.

GÜNEYDE TURUNCU ALARM VERİLDİ

Öte yandan, Güney'de Meteoroloji Dairesi, hava sıcaklığının aşırı yüksek olacağı beklentisiyle bugün "turuncu alarm" verdi.

Rum radyosuna göre hava sıcaklığının 43 dereceye yükselmesinin beklendiği bugün 10.00-15.30 saatleri arasında geçerli turuncu alarm verildi. Yılın en yüksek hava sıcaklığının 44 dereceyle yarın yaşanacağına dikkat çekildi.

KKTC SAATLİK VE GÜNLÜK CANLI HAVA DURUMU, KIBRIS VE DÜNYA 7 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ, ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERDEKİ HAVA DURUMU, SICAKLIK, RÜZGAR NEM VE YAĞIŞ BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar