Muhaceret affına sadece bin 400 kişi başvurdu

14 Ağustos 2024

A
A

5 Ağustos'ta yürürlüğe giren Muhaceret Affı’na şu ana kadar bin 400’e yakın başvuru yapıldı.

ZgotmplZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 2024 yılını sosyal hizmet yılı ilan ettiklerini belirterek hayata geçirilecek projeleri açıkladı.

ENGELSİZ YAŞAM EVİ

Demirhan’daki Engelsiz Yaşam Evi'nin Ekim başında eğitime açılabileceğini söyleyen Gardiyanoğlu, bina altyapısının hırsızlık nedeniyle zarar gördüğünü ancak ihalenin tamamlandığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı ile öğretmenler, Maliye Bakanlığı ile bakım ve temizlik hizmetleri konusunda görüşmeler devam ediyor.

SEVGİ EVİ PROJESİ

Haspolat’ta, Çağıner Vakfı ile iş birliği içinde yürütülen Sevgi Evi Projesi tamamlanmak üzere.

KALKANLI YAŞAM EVİ

Kalkanlı Yaşam Evi’nde 7 milyonluk bir ihaleye çıkıldığını, yeni klima ve merkezi ısıtma sisteminin yenilendiğini belirten Gardiyanoğlu, tesisin bir ay içinde modern bir hale geleceğini söyledi. Yaşlılara hizmet veren tesislerin kötü bir şekilde anılmaması gerektiğini vurguladı.

REHABİLİTASYON MERKEZLERİ

Girne 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nin tadilatı Eylül ortasında tamamlanacak. Mağusa’daki İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nin tadilatı da yakında tamamlanacak. KKTC’de otizmli çocuklar için bir merkez açılması planlanıyor.

DİĞER PROJELER
  • Lapta Huzurevi’nin inşaatı tamamlanacak.
  • Lefke ilçesinde bir tesis huzurevine dönüştürülecek.
  • Sosyal Hizmetler Dairesi’ne engelliler için bağışlanan araç sayısı artırılacak.
MUHACERET AFFI

Muhaceret Affı’na şu ana kadar bin 400’e yakın başvuru yapıldı. Başvuru yapan kişilerin çalışma hayatına dahil olması gerekiyor. Affın istatistik veriler toplayacağını ve çalışma hayatına dair önemli veriler sağlayacağını belirtti.

Gardiyanoğlu, sosyal hizmet tesislerinin aktif hale getirilmesi ve güçlendirilmesi için çalıştıklarını ifade ederek, çalışma hayatı ile ilgili ciddi tedbirlerin alınacağını vurguladı.

Gardiyanoğlu, bu açıklamaları Güneş Web TV'de katıldığı programda yaptı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar