Muhalefet de iktidarla birlikte hedef tahtasında

8 Ekim 2024

A
A

Özersay, Meclis Başkanlığı seçiminde yaşanan kriz nedeniyle hükümeti istifaya çağırırken, isim vermeden CTP'ye de tepki gösterdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi'nde yaşanan başkanlık seçimi krizine ilişkin iktidar ve muhalefeti birlikte hedef tahtasına koydu.

Özersay, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu meclis demokrasi yok sayılarak bu çakma hükümet kurulduğu gün bu rezalet sineye çekildiği anda zaten bitmişti, hükümetse zaten ilk günden ölü doğmuştu. bunlar olurken o gün susanların bugün şikayet etme hakları yoktur. derhal istifa edin, tabi eğer cesaretiniz varsa!" ifadelerini kullandı.

MECLİS'TE DÜN NE OLDU?

Meclis Genel Kurulu'nda dün Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) aday gösterdiği Zorlu Töre, 5'inci ve son tur öncesi adaylıktan alınmış, yerine Kutlu Evren aday gösterilmiş ancak Evren’in Meclis Başkanlığı için yapılan ilk oylamasında 22 kabul, 26 ret oyu çıkmıştı. Bu gelişme üzere genel kurula ara verilirken, UBP Başsavcılık'tan görüş talebinde bulunmuştu. Meclis'in sabah seçim gündemiyle yeniden toplanması bekleniyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Tufan Erhürman, yaşananlar üzerine Meclis'te yaptığı açıklamada, bir an önce erken seçime gidilmesi gerektiğini kaydetmişti.

HP'NİN SİNE-İ MİLLET KARARI

HP, UBP-DP-YDP hükümetinin kuruluş şekline ve "halk iradesinin yok sayılmasına" tepki olarak 19 Mayıs 2022 tarihinde sine-i millet (Meclis'ten çekilme) kararı almıştı. Partinin üç milletvekilinden biri olan Kudret Özersay istifa ederken, diğer vekiller Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers istifalarını vermemiş ardından alınan ihraç kararı üzerine HP'den istifa etmişlerdi.

Özersay, muhalefetin Meclis’te kalmasının “gayrimeşru” olarak tanımladığı üçlü hükümetin devamını mümkün kıldığını belirterek, o dönem Cumhuriyetçi Türk Partisi'ne de sine-i millet çağrılarında bulunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar