Mülkiyetin TMK ile çözülmesi için Metehan'da eylem

12 Ekim 2024

Güncelleme: 13 Ekim 2024

A
A

Hakların Korunması İnisiyatifi, Kıbrıs Rum Hükümeti’nin emlak sektörünü çökertmek amaçlı saldırılarını ve mülkiye konusunun TMK ile çözülebileceğini duyurmak üzere pazartesi eylem yapacak.

ZgotmplZ

Hakların Korunması İnisiyatifi’ni oluşturan örgütler, üyelerine çağrı yaparak 14 Ekim pazartesi günü, "mülkiyet" sorununun Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) aracılığı ile çözülebileceğini dünyaya bir kez daha duyurmak amacıyla eylem düzenliyor. Eylemde, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ne iletilecek bir bildiri okunacak.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB), Kıbrıs Türk Ticaret Odası(KTTO), Kıbrıs Türk Barolar Birliği (KTBB) ve Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği temsilcilerinin de katılımıyla Londra, Brüksel ve Strasburg’da basın toplantısı ve çeşitli görüşmeler yaparak konuyu dünya kamuoyunun gündemine taşıdığını hatırlatan Hakların Korunması İnisiyatifi, Kıbrıs Rum Hükümeti’nin emlak sektörünü çökertmek amaçlı olduğunu belirttikleri tutumunu, eylemle dünya kamuoyunun gündemine getirecek.

KTİMB'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre inisiyatif, halkı bu eyleme destek vermeye çağırarak, pazartesi günü saat 11.00 sıralarında Metehan önünde toplanıp, burada daha sonra BM ve AB'ye de iletilecek olan bir açıklama yapacak. Açıklama, Türkçe olduğu gibi İngilizce ve Rumca dillerinde de okunacak.

Eylemlerinin barışçıl siyasi mesajlar içereceğini belirten İnisiyatif temsilcileri, eylem yeri olarak Metehan Kara Giriş Kapısı'nın seçilmesinin önemine de vurgu yaparak, "2003 yılında Metahan’ın açılması ve iki taraf arasındaki geçişlerin giderek artması ile nice düşmanlıkların yıkıldığına, iki halk arasında yeni köprüler kurulduğuna tanık olduk. Bu köprülerin yıkılmasına ve yeni gerginlikler ortaya çıkmasına izin vermemek konusunda kararlıyız. Bu kararlılığımızı Rum tarafındaki dostlarımıza da bu kapının önünde ifade etmek istiyoruz” dediler.


Hakların Korunması İnisiyatifi, 5 Eylül’de Londra’da düzenlediği basın toplantısı ile mülkiyet sorununun Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığı ile çözülebileceğini uluslararası kamuoyunun dikkatine getirmiş, inisiyatif temsilcileri basın toplantısının ardından Brüksel ve Strasburg’da görüşmeler yaparak TMK’nin iptal edilmesi için çalışan Rum tarafının girişimlerinin başarısız olmasına katkıda bulunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar