New York'ta üçlü yemek günü

15 Ekim 2024

Güncelleme: 15 Ekim 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres'in ev sahipliğinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’le bu akşam New York’ta gayriresmi bir akşam yemeğinde buluşacak. 

ZgotmplZ MYK

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in’nin ev sahipliğinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’le, bu akşam New York’ta gayriresmi bir akşam yemeğinde buluşacak. 

Gayriresmi nitelikteki bu akşam yemeği, BM Merkezi’nde saat 19.00'da (KKTC saatiyle 02.00) başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı'ndan konuyla ilgili geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, gayriresmi akşam yemeğinin herhangi bir gündeminin olmayacağı ve iki liderin sosyal ortamda karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağı bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı Tatar, New York’a gitmek üzere dün sabah KKTC’den ayrılmıştı. New York’a hareketinden önce Ercan Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Tatar, “Bu elbette sıradan bir yemek değildir. Bu gayriresmi ve ajandası olmayan bir yemektir.” demişti. Ersin Tatar, “iki devletli çözüm” temennisini dile getirerek, devlet ve egemenlikten taviz verilemeyeceğini vurgulamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar