Öğretmen tutuksuz yargılanacak: Cinsel içerikli yazışmalar sonrası açığa alınıyor

Kamalı Haber, 4 Haziran 2024

A
A

İki öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan ortaokul öğretmeninin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

15 ile 16 yaşındaki iki kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan, Lefkoşa‘daki bir ortaokulda öğretmen olarak görev yapan 34 yaşındaki M.Y. bugün Girne Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı.

Zanlı, “cinsel taciz” ve “elektronik haberleşme yasasını ihlal” suçlamalarıyla 3 gündür tutuklu bulunuyordu.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının telefonunda yapılan incelemede, eski öğrencilerinden 15 yaşındaki B.B. ile cinsel içerikli yazışmaların bulunduğunu belirtti. Polis, zanlının, öğrencisiyle olan konuşmasında konunun cinselliğe gelmesine engel olmadığının saptandığını söyledi.

Polis, zanlının ayrıca, özel ders verdiği 16 yaşındaki kız öğrenci ile aralarında geçen mesajlaşmalarda da “tanga, sütyen, popo” gibi kelimelerin de geçtiğini, cinsel içerikli sorular yöneltildiğini ve konuşmalar yaptığını kaydetti.

Zanlının öğrencilere herhangi bir fiziksel teması veya fiziksel tacizi bulunmadığını belirten polis, gönüllü verdiği iki ifadesinde suçunu kabul ettiğini aktardı.

AÇIĞA ALINACAK

Polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından açığa alınacağını belirterek, teminat talep etti.

Zanlının avukatı ise müvekkilinin gönüllü değil psikolojik baskı altında ve çok yorgun olduğu bir saatte ifadesinin alındığını savundu.

Mahkeme, zanlının, 200 bin TL nakit teminat, 2 milyon TL şahsi kefalet ve KKTC vatandaşı iki kişinin 1’er milyon TL kefalet imzalaması, haftada 2 gün polise imza şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar