Ölen komşusunun evine girip hırsızlık yaptı

Kamalı Haber, 12 Haziran 2024

A
A

Lefkoşa'da ölmüş komşusunun evine mutfak kapısından girerek, evdeki tüfeği, 2 cep telefonunu, para kasası ve bazı ev eşyalarını çalan şahıs, soruşturma kapsamında iki gün tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da Göçmen Evleri’nde yaşamını yitiren komşusuna ait eve girip, hırsızlık yapan H.T. tutuklanarak, “geceleyin ev açma, sirkat, kasti hasar ve kanunsuz ateşli silah tasarrufu” suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 11 Haziran 2024 tarihinde saat 01.00 sıralarında, zanlının Lefkoşa’da Kızılay arkası Göçmen Evlerinde hayatını kaybeden Emete Şahintepe’ye (K-84) ye ait ikametgahın tahtadan yapılmış mutfak kapısını, muhtemelen sert bir cisim ile zorlayıp hasara uğrattıktan sonra eve girdiğini söyledi. 

Zanlının yatak altında muhafaza edilen çifte kırma düz av tüfeğini, bir adet Sony Xperia marka ve bir adet Samsung marka cep telefonunu, bir adet şifreli küçük boy para kasasını, bir adet kahve makinesini, bir adet akü şarjerini ve bir adet el blenderini çaldığını aktaran polis, zanlının ikametgâhında mahkeme emri gereği yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey tespit edilmeyip, bahse konu eşyaların zanlının kullanımında bulunan aracın bagajında tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi. 

Tutuklanan zanlının gönüllü ifade verdiğini belirten polis, soruşturma amaçlı 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar