Operasyonda yakalanmıştı: Duruşmayı cezaevinde bekleyecek

Kamalı Haber, 8 Ekim 2024

Güncelleme: 8 Ekim 2024

A
A

Narko-Güç Operasyonu'nda evinde gizlenmiş 3 kilogramdan fazla hintkeneviri bulunan zanlı, yargılaması için 3 ayı aşmayan süre ile cezaevinde tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa ve Gazimağusa’da düzenlenen Narko-Güç Operasyonunda 3 kilo 300 gram hintkeneviriyle yakalanan M.K. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 26 Eylül 2024 tarihinde zanlının tasarrufunda uyuşturucu olduğuna dair aldıkları bilgi üzerine bir ekibin zanlının Meriç köyündeki evini ziyaret ettiğini, ancak zanlının evde bulunmadığını, ilk aramada bahçe kısmında ekili bir metre boyunda bir adet kenevir bitkisi bulduklarını belirtti.

Akabinde zanlının Dörtyol civarında olduğunu öğrendiklerini ve Dörtyol bölgesi yakınlarında durdurulduğunu, araçta yapılan aramada 150 gram hintkeneviri bulduklarını söyleyen polis, zanlının Gazimağusa’da evinde yapılan aramada 150 gram daha hintkeneviri bulduklarını açıkladı. 

Polis, zanlının bulunan uyuşturucunun kendisine ait olduğunu söylediğini, aynı gün Meriç'teki evinde yapılan ikinci aramada evin bahçe kısmında, çeşitli kısımlara gizlenmiş 3 kilo daha hintkeneviri bulduklarını açıkladı.

Zanlının aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini belirten polis, meseleyle bağlantılı tutuklanan L.H.’nin ziraat suçuyla ilgisi olmadığını, evinde bulunan 2 gram uyuşturucuyla ilgili Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılarak, teminata bağlandığını söyledi.

Polis, M.K. hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, ülkede çalışma izni ile bulunsa da aktif olarak çalışmadığını belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar