"Öyle veya böyle hizmet ediyorlar, erken seçime ihtiyaç yok"

24 Ekim 2024

Güncelleme: 24 Ekim 2024

A
A

Üçlü hükümetin öyle veya böyle hizmet ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin gündeminin erken seçim olmadığını belirtti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkede bir erken seçime ihtiyaç olmadığını savundu.

Gündem Kıbrıs’ta Bahar Sancar’ın sorularını yanıtlayan Tatar, krize dönen Meclis Başkanlık seçimlerine de değinerek, CTP’den “biraz tevazu” göstermesini istedi.

Tatar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Şu anda bu ülkede erken seçime ihtiyacımız yoktur. Bir seçim olur, öyle bir rakamlar çıkar ki, hükümet de kuramazsın. Şimdi önümüzde bütçe ve başka yasalar da var, inanıyorum ki, bu 29 milletvekili bunların hepsini geçirecektir.
  • Meclis seçiminde bir sıkıntı olmuştur, bunu da kabul ederim. Çünkü gizli oy olduğu için. Kişisel hesaplar, kurultay hesapları, gücenmişlikler var.
  • Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin hareketlerine şunu söyleyebilirim; Madem ki siz de bu memleketin bir partisisiniz, memlekete hizmet etmek istersiniz, neden biraz tevazu göstermiyorsunuz?
  • Çift mühür hikayesi çıktı. Siliktir, ‘tam sağlam’ olsun diye vuruyor, o zaman çift oluyor. Biraz kutunun dışına çıktı, neden saymayacağım ben onu? Yasada da hata var burada.
  • Öyle veya böyle 29 milletvekili, 2.5 senedir hizmet ediyorlar. 2027’dedir seçim, o döneme kadar hizmet etsin. Ondan sonra sandık kurulsun, ne olursa olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar