Özel hedefi belirledi: Önümüzdeki seçimlerde CHP ve CTP'yi iktidar yapmak istiyoruz

26 Haziran 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Önümüzdeki seçimlerden sonra her ikimiz de partilerimizi ülkelerimizde iktidar yapmak istiyoruz." dedi.

ZgotmplZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün partisinin genel merkezinde CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile görüştü.

İki lider görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Özel konuşmasında, görüşmede KKTC ile Türkiye ilişkilerini, partiler arasındaki ilişkileri ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılında Kıbrıs’a yapacakları ziyareti değerlendirdiklerini ifade etti.

“TÖRENLERDEN BİR-İKİ GÜN ÖNCE KIBRIS’A GİDECEĞİZ”

Özgür Özel, Kıbrıs'a yapacakları ziyarete ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Bu sene 50’nci yılını kutlayacağımız etkinliklerde birlikte olacağımız Kıbrıs Barış Harekatı, partimizin Üçüncü Genel Başkanı, Başbakan Bülent Ecevit’in yönetiminde gerçekleşmişti. O dönemden bugüne hala daha hayatta olan üç sayın bakan o kabineden. Bakanlardan CHP’li olan Sayın Önder Sav ve Sayın Erol Çevikçe ile telefonda görüşerek kendileriyle birlikte Kıbrıs’a gitme arzumuzu ifade ettik. Her ikisi de bundan büyük memnuniyet duydular. Yalnız Sayın Çevikçe, sağlık sorunları nedeniyle böyle bir seyahate imkanının olmadığını ifade etti ve kendisinin,  Önder Bey’in şahsında temsil edilecek olmasından büyük bir memnuniyet duyacağını söyledi. Sayın Önder Sav davetimizi kabul ettiler ve CHP heyeti olarak törenlerden bir ya da iki gün önce Kıbrıs’a gideceğiz. Yine Kıbrıs’ta daha önce olduğu gibi protokol gereği yapmamız gereken tüm ziyaretleri eksiksiz olarak gerçekleştireceğiz. Daha önceki cumhurbaşkanları ile başbakanlarla ve Kıbrıs’ta bir araya gelip sohbet etmekten keyif alacağımız tüm dostlarımızla bir arada olmayı ümit ediyoruz."

“PARTİLERİMİZİN KÖKLÜ İLİŞKİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNDEN YANAYIZ”

CHP Genel Başkanı Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Elbette ki CTP’nin de Kıbrıs ziyaretimizde çok önemli bir yeri olacak. Biz Sayın Başkan ile kişisel hukukumuzun ötesinde, partilerimizin köklü ilişkilerinin geliştirilmesinden yanayız. Sadece karşılıklı ziyaretlerle değil, bugün bile AKPM’de partilerimizin temsilcileri ülkelerimizin çıkarına, Kıbrıs’ın çıkarına birlikte mücadele veriyorlar. Bugün dahil Strazburg’da birlikte çalışıyorlar biz de onların çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Yine her iki parti, Sosyalist Enternasyonal’de birlikte temsil ediliyorlar. Oradaki dayanışmamız son derece kıymetlidir."

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE CHP VE CTP'Yİ İKTİDAR YAPMAK İSTİYORUZ"

Özgür Özel, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bundan sonraki süreçte Kuzey Kıbrıs’ın haklı davasını takip etmeye, Kuzey Kıbrıs’taki vatandaşlarımızın geleceklerine yönelik olarak en doğru, en kapsayıcı, en barışçıl çözüm için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz Türkiye’de Türkiye’nin ana muhalefet partisi, yurt dışında Türkiye’nin partisiyiz. Önümüzdeki seçimlerden sonra her ikimiz de partilerimizi ülkelerimizde iktidar yapmak istiyoruz. Biz kardeş partiler olarak ülkelerimizde iktidar olduğumuzda hem Kıbrıs için hem Türkiye için çok daha iyi günlerin müjdeleneceğine yürekten inanıyoruz. Kardeşliği savunan, barışı savunan ve her zaman iyi ilişkileri savunan iki taraf olarak ben bugün burada Sayın Genel Başkanımızı ağırlamaktan büyük keyif duyduğumu ifade etmek isterim. Kendisine bir kez daha nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar