Özersay, üniversitelerle ilgili tedbir alınmasını istiyor

23 Haziran 2024

Güncelleme: 23 Haziran 2024

A
A

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, bazı üniversitelerin, öğrenci adı altında ülkeye kaçak işçi getirilmesine aracılık ettiğini, sahte öğrenci belgeleri düzenleyerek yabancıların ülkede kalmasına imkan sağladığını savundu.

ZgotmplZ

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, televizyon programında yaptığı konuşmada, "kalitesiz, tabela üniversiteleri" olarak adlandırdığı kurumlara karşı acil tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Özersay, bu üniversitelerin, öğrenci adı altında ülkeye kaçak işçi getirilmesine aracılık ettiğini, sahte öğrenci belgeleri düzenleyerek yabancıların ülkede kalmasına imkan sağladığını ve bu durumun ülkenin huzur ve asayişini bozduğunu belirtti.

Özersay, sahte diploma skandalına ilişkin ilk tutuklamaların ardından, mahkemelerde yüzün üzerinde suç ithamıyla yargılamaların başladığını söyledi. Bu davaların pilot ve emsal dava niteliği taşıdığını belirten Özersay, ağır ceza mahkemesinde seri bir yargılama sürecinin başlayacağını tahmin ettiğini ifade etti.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın "Yakın zamanda önemli bir sarsıntı olacak" açıklamasına değinen Özersay, sahte diploma ve diğer usulsüzlüklerin tek bir üniversiteyle sınırlı olmadığını, daha geniş çaplı bir temizliğin gerektiğini vurguladı. YÖDAK'ın, yükseköğrenim kalitesini artırmak için bu tarz tabela üniversitelerinin kapatılması yönünde çalışması gerektiğini belirtti.

Güzelyurt'taki devam eden sahte diploma davası hakkında dikkatli konuşulması gerektiğini belirten Özersay, bu davanın sonucunun diğer benzer davalar için emsal teşkil edeceğini ve sürecin hızlanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar