Özuslu'dan yasa tasarısına tepki: Hükümetin en acil konusu kumarhaneler!

11 Haziran 2024

A
A

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Sami Özuslu, yeni hazırlanan yasa tasarısında Ercan Havalimanı’na açılacak otele kıyak geçmek için kumarhane açma izninde değişiklik yapıldığını savundu.

ZgotmplZ

Meclis Genel Kurulu'nda Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Sami Özuslu konuşmasında, “kumarhaneler” konusuna değindi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adının “Kuzey Kıbrıs Kumarhaneler Cumhuriyeti” veya “Kuzey Kıbrıs Gazinolar Cumhuriyeti” olarak değişeceğini ifade eden Özuslu, Komite gündemine konuyla ilgili gelen yasa tasarısına değindi.

Söz konusu tasarının dün akşam kendilerine e-mail ile iletildiğini bildiren Özuslu, Hükümeti önceliği ve en acil gündemi kumarhaneler açmak olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Hazırlanan tasarı ile kumarhane ön izni için 700 yatak kapasitesi şartı getirildiğini ancak Turizm Planlama Dairesi tarafından alınacak izinle 500 yatak kapasiteli otellere de kumarhane açma izni verileceğini aktaran Özuslu, Ercan Havalimanı’na açılacak otelin yatak kapasitesinin 580 olduğunu belirtti ve T&T’ye kıyak çekileceğini savundu.

“Bu yasa tasarısı ile artık kumarhane sayısının haddi hesabı olmayacak bu ülkede.” diyen Özuslu, DPÖ’den turizm teşvik belgesi alınarak da kumarhane izni alınabileceğini kaydetti.

Tasarı ile “devir imkanı” sağlandığını söyleyen Özuslu, “Eskiden kumarhane işletme izni devredilemiyordu, bu kolaylıklar sağlandı.” dedi.

Özuslu ayrıca, eskiden 3 yılda bir verilen işletme lisansının süresinin 10 yıla çıkarıldığını; yüzde 5 olarak öngörülen Taşınmaz Mal Komisyonu’na aktarılacak kaynak yüzde 4’e indirilirken, Turizm Bakanlığı’na aktarılacak kaynağın ise yüzde 47.5’ten yüzde 53’e yükseltildiğini anlattı.

Tasarıda masa sayısının 7’den 10’a, makine sayının ise 75’ten 100’e çıkarıldığını belirten Özuslu, kumar turnuva imkanı da sağlandığını kaydetti.

Özuslu, tasarıda en dikkat çekici kısmın ise “suç gelirlerini aklama ve terörizmin finansmanı suçlarını işleyenlere” kumarhane açma izni verilmesi olduğunu da vurguladı ve tasarının geri çekilmesinin kaçınılmaz olduğunu ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar