Protokol imzalandı... Okul kampüsü için yarışma düzenleniyor

12 Eylül 2024

Güncelleme: 12 Eylül 2024

A
A

"Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü Ulusal Mimarı Yarışması Protokolü" imzalandı. Yarışmayla, Şampiyon Melekler için tahsis edilen araziye okul kampüsü yapılacak.

ZgotmplZ

Bugün, "Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü Ulusal Mimarı Yarışması Protokolü" imzalandı. Protokol, Milli Eğitim Bakanlığı, KTMMOB ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği arasında yapıldı.

Ulusal mimari proje yarışmasıyla Şampiyon Melekler için tahsis edilen araziye okul kampüsü yapılacak.

Törene İçişleri Bakanı, Başbakan Üstel, Sağlık Bakanı, UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Belediye Başkanı da katıldı.

KARAKAYA: SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ

Ruşen Karakaya, imza töreninde, Şampiyon Melekler’in adaletinin sağlanması ve anılarının yaşatılması için uzun süredir mücadele ettiklerini vurguladı.

Karakaya, 19 aydır verdikleri mücadelenin ardından Gazimağusa’da bir eğitim kompleksi yapmanın ilk adımını attıklarını belirtti.

Karakaya, “Her anımızda onlar var, Her şeyi  onlar için yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz, Mücadelemizi hep birlikte  son noktaya kadar sürdüreceğiz,  gerçek adalet sağlanacak. Onların adları, anıları Kıbrıs’ta  ve tüm dünyada yaşayacak. Onlara söz verdik. Onlar bizi hak ediyorlar. Yanımızda olmaları gerekiyordu fakat bizden alındılar. Sözümüzü sonuna kadar tutacağız.” dedi

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı ve 6 Şubat depreminden sonra bu birlikteliğin kendilerini teselli ettiğini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel’e, önderliğinden ve bu sürecin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

KTMMOB Başkanı Seran Aysal, protokolün partiler üstü ve devletin üstlendiği bir konu olduğunu belirtti.

Aysal, bu projeyle toplumsal sorumluluklarının yerine getirileceğini ve tüm süreçte hükümetin ve muhalefetin destekleyeceğini vurguladı.

Şampiyon Melekler’in anılarının topluma önemli dersler verdiğini, birlik ve beraberlik ruhunu hatırlattığını söyledi.

ÜSTEL: UNUTULMAYACAK

Başbakan Ünal Üstel, Şampiyon Melekler için eğitim kampüsünün yapılmasının, yaşanan acının ve kaybın hatırlatılması ve anılarının yaşatılması açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

Depremde yaşamını yitirenlere rahmet diledi ve Şampiyon Melekler’in unutulmayacağı ve unutturulmayacağı sözünü verdi.

Üstel, hukuk sürecinin takip edileceğini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güvendiklerini söyledi.

Ayrıca, Şampiyon Melekler için önce bir anıt, ardından eğitim kompleksi yapılacağı ve bu sürecin birlik ve beraberlik içinde hızlı bir şekilde tamamlanacağı ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar