Resmi Gazete'de ilan edildi: Ziya Öztürkler 26 kabul oyuyla Meclis Başkanı

23 Ekim 2024

Güncelleme: 23 Ekim 2024

A
A

UBP'nin adayı Ziya Öztürkler'in Meclis Başkanlığı seçiminde aldığı oy tartışma yaratmıştı. Muhalefet kanadı 23 kabul, 23 ret ile 3 geçersiz oyun olduğunu savunurken, Resmi Gazete'de 26 kabul oyuyla Öztürkler'in Meclis Başkanı seçildiği ilan edildi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

18 Ekim'de yapılan Cumhuriyet Meclis Başkanlığı seçiminde Ulusal Birlik Partisi (UBP) Ziya Öztürkler'i aday göstermişti.

Öztürkler ilk dört turda slat çoğunluk olan 26'ya ulaşamayınca son tura kaldı. Fakat Öztürklerin son turda aldığı oy da tartışmaya neden oldu. 

 Muhalefet kanadı 23 kabul, 23 ret 3 geçersiz olduğunu savunurken, hükümet kanadı ise geçersiz oyun olmadığını savunuyordu.

Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de ise, Öztürkler'in 26 kabul oyuyla Meclis Başkanı seçildiği ilan etti.

ERHÜRMAN'DAN TEPKİ

Ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, geçersiz oyların kabul olarak sayılmasına ve sonucun Resmi Gazete'de yayımlanmasına tepki gösterdi.

Erhürman şunları söyledi:

''Anayasa'nın 1. maddesindeki "demokrasi" ilkesi, gizli oy açık sayım ilkesi, irade özgürlüğü...

Hukuku bir yana bırakalım, siyasete bakalım diyorlar. Bakalım...

29 milletvekilinin desteğine sahip olduğunu iddia eden hükumetin 3 milletvekili 15. turda da "ret" dedi.

3 milletvekili ise çift mühür vurmayı "tercih" etti. Neden? Daha önce hiçbir seçimde oy kullanmamış olsalar bile (ki elbette böyle bir şey mümkün değil) 15 turda öğrenirlerdi nasıl mühür vurmaları gerektiğini. Ama olmadı ve çift mühür vurdular!

Herkesin yanıtını bildiği soru bu: Neden? Hukuk gözlüğüyle değil siyaset gözlüğüyle bakacaksak temel soru bu! Buradan konuşalım o zaman...''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar