Sadıkoğlu, itfaiyenin araç eksikliğinin yangının büyümesine neden olduğunu savundu

8 Temmuz 2024

Güncelleme: 8 Temmuz 2024

A
A

Ağıllar bölgesindeki yangına ilişkin açıklamasında, yangının bu noktaya gelmesinde itfaiyenin araç eksikliğinin etkisi olduğunu belirten İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu, halka da sıcak havalarda çok daha dikkatli ve duyarlı olunması çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, dün öğle saatlerinde başlayan ve ardından gece yarısı yeniden alevlenen Ağıllar bölgesindeki yangının ardından, İtfaiye biriminin araç ve ekipman eksikliklerine dikkat çekti.

TAK muhabirine yangına ilişkin bilgi veren Sadıkoğlu, sabah saatlerinde yangının tamamen kontrol altına alındığını, ancak yeniden alevlenme olmaması için soğutma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Sadıkoğlu, İtfaiye, Sivil Savunma ve Belediye personelinin ve askerin hummalı çalışmalarıyla yangının kontrol altına alınabildiğini belirtti.

"İTFAİYENİN GEREKLİ ARAÇLARI OLSAYDI, YANGIN BU NOKTAYA GELMEDEN ÖNLENEBİLİRDİ"

Sadıkoğlu, özellikle yangın süresince tüm imkansızlıklara rağmen İskele İtfaiyesi personelinin üstün gayret gösterdiği ve profesyonel bir şekilde çalıştığını söyleyerek, birimin araç anlamında büyük bir eksiklik içerisinde olduğunun gözlemlendiğini, mevcut araçlarla yeterli hizmeti veremediğini, dağlık olan kesimlere erişemediğini ifade etti. 

Unimog tarzında ormanlık arazilerde işe yarayabilecek araçlarla yangının önüne çok daha önceden geçilebileceğini dile getiren Sadıkoğlu, ardından gelen Sivil Savunma Teşkilatı araçlarıyla daha etkin müdahalenin başladığını kaydetti. 

Yangına 2 tanesi askerden, bir tanesi ise Türkiye Cumhuriyeti’nden olmak üzere 3 helikopterle de müdahale edildiğini belirten Sadıkoğlu, Türkiye’den bir uçağın da müdahale etmek üzere hazır durumda olduğu bilgisini aldığını belirtti.

Belediye Başkanı Sadıkoğlu, bu süreçte Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığının, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Türkiye Büyükelçiliği’nin de yakın takipte olduğunu söyledi.  

Yangının yol kenarında ekili bir tarlada başlamış olmasının, yangın sebebinin atılan bir sigaradan olabileceği yönünde tespitleri olduğunu ancak bunun kesinleşmediğini ifade eden Sadıkoğlu, halka özellikle içinde bulunulan sıcak havalarda çok daha dikkatli ve duyarlı olunması çağrısında bulundu.

Sadıkoğlu, yangın ve olası afetlere ilişkin bölgede bilgilendirme toplantıları yapmaya devam ettiklerini ve özellikle yangın olasılığının azaltılması için yol kenarındaki tarlaların biçilmesinin önemine vurgu yaptıklarını söyleyerek, “önce tedbir” dedi. Sadıkoğlu, bu süreçte kenetlenen, anında seferber olan tüm yetkili birimlere ve bölge halkına teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar