''Sağlık hizmeti artan nüfusu karşılamıyor''

25 Haziran 2024

Güncelleme: 25 Haziran 2024

A
A

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli sağlıktaki sorunları gündeme getirerek, artan nüfus nedeniyle yatak sayısının ve personel ihtiyacının artırılmasını istedi. Dinçyürek ise sağlıkta tarihte eşi benzeri olmayan yatırımların yapıldığını söyledi.

ZgotmplZ
MYK Haber

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli, Meclis Genel Kurulu'nda "Kamu Hastanelerinde Yoğun Bakım Yatak Eksikleri, Sevk ve Hasta Ulaşımında Yaşanan Sorunlar" konulu bir konuşma yaparak sağlık sektöründeki mevcut eksiklikleri ve sorunları gündeme getirdi.

PROTOKOL ELEŞTİRİSİ

İncirli, KKTC ile Türkiye hükümetleri arasında imzalanan Mali ve İktisadi İşbirliği Protokolü'nün "bugüne kadar yapılan en büyük anlaşma" olarak nitelendirilmesini eleştirerek, bu nitelemenin gerçeği yansıtmadığını ve mevcut sıkıntılara çözüm olmayacağını savundu.

YOĞUN BAKIM YATAK EKSİKLİĞİ

Yoğun bakım yataklarının yetersiz olduğunu ve bu eksikliğin yıllardır dile getirildiğini belirten İncirli, artan nüfusla birlikte yoğun bakım yatak ihtiyacının daha da arttığını vurguladı. Yatak sayısının ve personel ihtiyacının artırılması gerektiğini ifade etti.

YENİ HASTANELER VE MEVCUT HASTANELERİN DURUMU

Girne'de yeni bir hastaneye ihtiyaç olduğunu belirten İncirli, mevcut hastanelerin durumu ve Güzelyurt Hastanesi'nin akıbeti hakkında bilgi talep etti. Kamu hastanelerine gereken önemin verilmesini talep ederek, hayal değil, gerçek projelerin önemine dikkat çekti.

Halkın sağlık hizmeti almakta büyük sıkıntı yaşadığını belirten İncirli, sıkıntıların belirlenip hızlı bir şekilde çözümler bulunmasını istedi.

DİNÇYÜREK, YENİ YATIRIMLARI ANLATTI

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ise İncirli'nin tespitlerine katılarak, mevcut kapasitenin artırılması için çalışmalar yaptıklarını ve yılbaşına kadar 75 olan yoğun bakım kapasitesinin 115'e çıkarılacağını açıkladı.

Dinçyürek, Girne Hastanesi'nin yeni yıla kadar açılmasının hedeflendiğini belirtti. Ayrıca, Maraş bölgesinde sağlık ocağı yatırımının gerekliliğine değindi ve Güzelyurt Hastanesi ile diğer bölgelere yapılacak yatırımların 2025 yılında hizmete gireceğini ifade etti. Pamuklu, Değirmenlik ve Lapta bölgelerinde de sağlık yatırımlarının planlandığını söyledi.

İLAÇ STOKLARI VE SAĞLIK HİZMETLERİ

İlaç eksikliklerinin yaşanmaması için sürekli çalıştıklarını belirten Dinçyürek, ilaç stoklarının bitmeden sağlanacağını ve halkın talep ettiği anda ilaca ulaşmasının sağlanacağını vurguladı.

YATIRIMLARIN ÖNEMİ VE GELECEK PLANLARI

Sağlık alanındaki yatırımların "hayal" olarak nitelendirilmesini talihsiz bulduğunu ifade eden Dinçyürek, sağlıkta KKTC tarihinde eşi benzeri olmayan yatırımlar yapıldığını ve 2025 yılında sağlığın çok daha iyi bir noktaya taşınacağını belirtti. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yeniden yapılandırma çalışmaları ile halka yaraşır bir sağlık hizmeti sunacaklarını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar