Şahiner'den elektrik kesintilerine tepki: Birilerini zengin edeceksiniz diye!

11 Haziran 2024

A
A

CTP Milletvekili Salahi Şahiner elektrik kesintilerinin “kapasite yetersizliği” ve “ yoğun talep” nedenleri ile kesilmediğini halka yalan söylendiğini savundu. Şahiner, hükümeti, yabancı sermaye gruplarına rant sağlamakla suçladı.

ZgotmplZ

CTP Lefke Milletvekili Salahi Şahiner Meclis Genel Kurulu'nda elektrik konusunu gündeme getirdi.

Elektrik kesintilerinin halkı bezdirdiğini ve önümüzdeki hafta kesintilerin artarak devam edeceğini söyleyen Şahiner, “AKSA’yı zengin edeceksiniz diye halkı bezdirdiniz.” dedi.

Elektrik kesintilerinin “kapasite yetersizliği” ve “ yoğun talep” nedenleri ile kesildiği söylemlerinin “yalan” olduğunu ifade eden Şahiner, makinelerin bakım ve onarımlarının yapılmadığı için elektrik kesintilerine gidildiğini vurguladı.

Ülkedeki enerji kapasitesi ile ilgili detaylar aktaran Şahiner, “halka ihanet sözleşmesi” olarak nitelediği Kalecik 3 Sözleşmesi ve AKSA olmasa da Teknecik’in talebi karşılayacak kapasitesi olduğunu anlattı.

Şahiner, bu ay gelecek zamlı elektrik faturalarının fahiş olacağı uyarısında da bulunarak, ödenecek faturaların yarı tutarının birileri fahiş kar elde edecek diye ödeneceğini söyledi.

T&T’nin elektrik borcunu ödememesine de eleştiriler getiren Şahiner, “Hükümetin önceliği birkaç tane yabancı sermaye grubuna rant sağlamak.” dedi ve bu sorunun kitlesel eylemlere neden olacağını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar