Sahte dolar ile alışveriş yaptı... Polisten uyarı geldi

7 Eylül 2024

Güncelleme: 7 Eylül 2024

A
A

Gazimağusa'daki bir marketten yaptığı alışverişin ödemesini sahte 100 dolar ile yapan şahıs ile iki kişi tutuklandı.

ZgotmplZ
Temsili

Gazimağusa’da bir marketten yaptığı alışverişi sahte olduğuna inanılan 100 dolar ile ödeyen şahıs ve olayla ilgili iki kişi tutuklandı.

Polis Basın Subaylığı'ndan verilen bilgiye göre, Gazimağusa'da faaliyet gösteren bir markete 4 Eylül günü saat 06.30 sıralarında müşteri olarak giden 23 yaşındaki S.Ö.(E), yapmış olduğu 430 TL tutarındaki alışverişi ödemek için KB79514703Q seri numaralı,  sahte olduğuna inanılan bir adet 100 ABD Doları banknotu tedavüle sürdü. 

Para üstü olarak aldığı 2 bin 800 TL parayı da sahtekarlıkla temin ettiği tespit edilen S.Ö. ve mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen E.T.(E-23) ile H.C.(E-23) tutuklandı.

POLİS UYARDI

Polisten olaya ilişkin yapılan açıklamada; "Söz konusu sahte paradan daha önceden piyasaya sürülme ihtimali olduğundan, ellerinde belirtilen seri numarası ile başlayan 100’lük ABD Doları cinsi para bulunduran; bankalar, döviz şirketleri, finans kuruluşları, marketler ve vatandaşlar ile para alım-satımı ve değişimi yapacak olan kişi ve kurumların dikkatli olmaları, şüpheli gördükleri kişileri ise en yakın polis merkezine bildirmeleri önemle rica olunur." denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar