Sahte pasaportla güneye geçmeye çalıştı: "Amacım İngiltere'ye gitmekti"

Kamalı Haber, 11 Haziran 2024

Güncelleme: 11 Haziran 2024

A
A

Sahte Bulgaristan pasaportuyla Metehan'dan Güney'e geçmeye çalışan zanlı, ifadesinde, amacının güneyden İngiltere'ye gitmek olduğunu söyledi. Zanlının, teminat şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen sahte resmi belgeyi tedavüle sürme suçundan tutuklanan N.E. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 8 Haziran 2024 tarihinde, Metehan Kara Giriş Kapısında, saat 17.00 sıralarında, araç ile Güney Kıbrıs bölgesine geçmek için sahte Bulgaristan pasaportunu memura vererek tedavüle sürdüğünün tespit edildiğini söyledi.

GÜNEYDEN İNGİLTERE'YE GİTMEK İSTEDİ

Tutuklanan zanlının ifadesinde pasaportun Bulgaristan’dan bir arkadaşı tarafından postayla gönderildiğini, amacının önce güneye; oradan da İngiltere’ye gitmek olduğunu söylediğini aktaran polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının sabıkası veya askıda davası olmadığını belirterek, TC-KKTC vatandaşı olan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 500 biner TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar