Sahte vekaletnameyle mülk satışı soruşturması genişliyor: 3 kişi daha tutuklandı

Kamalı Haber, 30 Eylül 2024

A
A

Sahte vekaletle bir şirketin taşınmazını 520 bin sterline satan zanlının tutuklanmasının ardından, suçla bağlantılı 3 kişi daha tutuklandı. Bulunan sahte iki vekaletname için el yazı örnekleri alınan zanlılar, bir hafta daha tutuklu bekleyecek.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen evrak sahteleme, sahte evrakı tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para temini suçlarından tutuklanan E.Y.’in ardından Ş.D., D.E. ve S.Ö. isimli şahıslar da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlı Y.’nin 2024 yılı içerisinde Lefkoşa’da bir şirketin yetkisinin kendisine verildiğine dair sahte vekaletname düzenleyip, 3 Eylül 2024 tarihinde tapu dairesine sunarak, şirkete ait taşınmazı satıp 520 bin Sterlin elde ettiğini, zanlının 23 Eylül’de tespit edilip, evinde ve iş yerinde yapılan aramada 55 bin TL ve 24 bin 870 TL para bulunduğunu hatırlattı.

Zanlının mahkemeye çıkarılarak, alınan 3 gün ek süre içerisinde suçla bağlantılı Ş.D., D.E. ve S.Ö.'nün de tutuklandığını Ş.D.'nin gönüllü ifade verdiğini söyleyen polis, zanlı S.Ö.'nün ofisinde yapılan aramada bir miktar para bulunduğunu ancak paranın emare para olup olmadığının araştırılacağını kaydetti.

Polis, zanlıların mahkemeye çıkarılarak, 3 gün ek süre alındığını, E.Y.’nin ifadesinde söz konusu paradan sadece 60 bin euro para aldığını söylediğini anlatarak, geriye kalan büyük meblağın arandığını belirtti. 

EL YAZILARI BELGELERDEKİYLE KARŞILAŞTIRILACAK

Sahte 2 vekaletname, bir pasaport fotokopisi ve bir adet başvuru formu tespit ettiklerini ve zanlılardan el yazı örneği alındığını, sahte belgelerin üzerindeki yazı ve imzalarla karşılaştırılacağını ifade eden polis, zanlıların cep telefonlarında yapılan incelemede birbirleriyle yazışmalarının silindiğini tespit ettiklerini açıklayarak, telefonların inceleneceğini söyledi.

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, alınması gereken ifadeler, incelenmesi gereken evraklar ile kayıp emareler de olduğunu belirterek, zanların 7 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Hasan Boşnak da, soruşturmanın genişleyerek, devam ettiğini belirterek, 7 gün ek süre talep etti. 

Mahkeme, zanlıların 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar