Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü için çalışmalar başladı

26 Haziran 2024

A
A

Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü için ayrılan Gazimağusa panayır alanındaki arazi temizlendi. Yakın zamanda proje yarışmasının yapılacağı kampüsün inşasına ise 2025 yılının ilk aylarında başlanması hedefleniyor.

ZgotmplZ

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, Bakanlar Kurulu kararıyla Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü yapılması için tahsis edilen arazinin, Karayolları Dairesi ve Gazimağusa Belediyesi’nin destekleriyle temizlendiğini açıkladı.

Temizlik çalışmaları sonucunda arazi sınırlarındaki hafif yapı ve molozlar kaldırılarak inşaata hazır hale getirildi.

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR

Karakaya, arazi üzerindeki sınır ihlalleri konusunda duyarlı davranan vatandaşlara teşekkür ederek, henüz çözümlenemeyen ihlalcilerin de aynı hassasiyeti göstereceklerini umduklarını belirtti. "En kısa sürede arazinin proje için tamamen hazır hale geleceğini umut ediyoruz" dedi.

2025 YILINDA İNŞAAT BAŞLIYOR

Derneğin hedefinin 2025 yılının ilk aylarında okul inşasına başlamak olduğunu belirten Karakaya, “Şampiyon meleklerimizin adlarını ve anılarını yaşatacak, şehrin ihtiyaçlarına karşılık veren, sadece akademik değil kültür sanat ve spor alanlarında da toplumumuzun gelişimine katkı sağlayacak olan eğitim kampüsünün hayat bulması için tüm gücümüzle uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

PROJE YARIŞMASI ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Karakaya, ileriki günlerde Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve KTMMOB ile Dernek arasında imzalanacak protokol ile proje yarışması çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

Arazinin temizlenmesi konusunda katkı sağlayan tüm taraflara teşekkürlerini ileten Karakaya, projenin hayata geçmesi için destek sunan tüm kurum, kuruluş ve şahıslara minnettarlığını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar