Şenkul'un hedefi; sanayinin çöple ilgili tüm işlemlerden arındırılması

19 Haziran 2024

Güncelleme: 20 Haziran 2024

A
A

Girne Belediye Başkanı Şenkul, sanayideki rahatsızlık yaratan çöplerin temizlendiğini, uygun yer bulunduğunda da transfer istasyonunun bölgeden kaldırılacağını açıkladı.

ZgotmplZ

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne sanayi bölgesinde çöp biriktirme döneminin bittiğini belirterek, hedefin, "bu bölgenin tamamen çöple ilgili tüm işlemlerden arındırılması" olduğunu kaydetti.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, sanayi bölgesindeki çöp istasyonunda ilk aşamada zeminde bulunan çöpleri temizleyeceklerini duyurduklarını ifade eden Şenkul, bunun ardından, yapımında eksikleri bulunan transfer istasyonunun eksikliklerini gidererek devreye alacaklarını, uygun bir yer buldukları zaman ise transfer istasyonunun da o bölgeden kaldırılacağını söylediklerini belirtti.

Şenkul, konuyla ilgili paylaştığı fotoğrafa işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla sanayi bölgesinde çöp biriktirme dönemi sona ermiştir.

Geçmiş yıllarda yaz aylarında bölgedeki vatandaşlarımız kokudan neredeyse nefes alamadıklarını bizlere bizzat iletmişlerdi.

Bölge halkımız bugünlerde bölgedeki olumlu gelişmeyi muhtemelen hissetmiştir diye düşünüyoruz.

Çok kısa süre içerisinde transfer istasyonunu da devreye alarak sorunu çok büyük oranda çözmüş olacağız. Ana hedefimiz ise bu bölgenin tamamen çöp’le ilgili tüm işlemlerden arındırılmasıdır.

Kentimizin birikmiş sorunlarını çözmek için tatil, bayram demeden emekçi kardeşlerimizle birlikte çalışıyoruz. Daha önce de söylemiştim sorunumuz çok ve düzeltmek zaman alacak ama 6.5 yıl sonra görevi devredeceğimiz zaman:

Çöp sorunu, kanalizasyon sorunu, doğu-çevre yolu sorunu, bakımsız binalar sorunu, su şebekesinin yetersizliği sorunu başta olmak üzere hayatımızı ve kentimizi olumsuz etkileyen sorunların birçoğunu çözmüş olacağımızdan emin olabilirsiniz. Az laf çok iş …"

>

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar