Sentetik uyuşturucu, G3 mermileri ile yakalandı... Serbest kaldı

Kamalı Haber, 19 Temmuz 2024

A
A

Motosikletinde 100 miligram sentetik uyuşturucu ile 4 canlı, 3 boş ve 3 çekirdekten oluşan G3 tüfek mermisi bulunan zanlı, 45 bin TL teminat karşılığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen kanunsuz uyuşturucu ve patlayıcı madde tasarrufu suçlarından tutuklanan Ö.Ç., teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, 12 Temmuz 2024 tarihinde, Lefkoşa’da, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ile Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından zanlının Surlariçi bölgesinde kaldığı evde yapılan aramada, avluda park halindeki motosikletin selesinde yaklaşık 100 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 4 adet canlı, 3 adet boş kovan ve 3 adet de çekirdekten oluşan G3 tüfek mermisi ele geçirildiğini söyledi.

ARAÇTA DÖVİZ CİNSİNDEN NAKİT PARA

Zanlıya ait evin önündeki araçta yapılan aramada ise 2 bin Euro, 800 ABD Doları ile 190 Sterlin nakit para tespit edilerek emare olarak alındığını belirten polis, zanlının 3 gün tutukluluk süresinde uyuşturucu maddenin analize, patlayıcı maddelerin balistik incelemeye gönderildiğini kaydetti.

Polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını ifade ederek, teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 45 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 400’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar