Sibel Tatar'ın Ankara'daki temasları sürüyor

14 Temmuz 2024

Güncelleme: 14 Temmuz 2024

A
A

Sibel Tatar, "Keçenin Kuzey Kıbrıs'ta Yeniden Doğuşu" projesi kapsamında Ankara'da temaslarda bulundu. Tatar, "İz Ankara Tasarım ve El Sanatları Merkezi'ni" ziyaret ederek keçe ve yün konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan "Keçenin Kuzey Kıbrıs'ta Yeniden Doğuşu" projesi kapsamında Ankara'da temaslarda bulundu.

Sibel Tatar, Ankara Valiliği bünyesinde kurulan "İz Ankara Tasarım ve El Sanatları Merkezi'ni" ziyaret etti. Ziyaret sırasında keçe ve yün konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Sibel Tatar’ı Ankara Vali Yardımcısı Elif Nur Tandoğan, Ankara Valisi'nin eşi Şeyma Şahin ve Kıbrıslı Türk Prof. Dr. Eda Becer karşıladı.

Sibel Tatar, açıklamasında Akçay’da başlatılan "İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu" projesinin ardından, Büyükkonuk Mehmetçik Belediyesi Başkanı Fatma Tuğlu Çimen ile birlikte "Keçenin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu" projesini hayata geçirmeye başladıklarını belirtti. Proje kapsamında keçe ve yünlerin toplanıp yıkanarak ürün haline getirilmesi için bir tesis kurduklarını ifade etti.

Tatar, ziyaretin amacının keçe ve yün konusunda bilgi alışverişinde bulunarak projeye katkı sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca, Kıbrıs’ta tesisin tamamlanması ve ürünlerin hayata geçmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Proje kapsamında "Keçada" markası altında terlik, şapka, takı ve broş yapmayı planladıklarını açıklayan Sibel Tatar, yatak pikeleri, yünden halı ve yastıklar dokuma çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti. Ar-Ge çalışmalarının tamamlanmasının ardından ürünlerin kasım ayında halkla buluşturulmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar